Kars'ta yılın son gününde devlet desteği

Güncelleme Tarihi:

Karsta yılın son gününde devlet desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 14:20

Kars'ta yılın son gününde devlet desteği

Haberin Devamı

KARS,(DHA)-Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çerçevesinde 2014-2018 yılları arasında yapılan destekler devam ediyor.
    2017 yılı içerisinde devam eden destek programları Kars'ta yılın son gününde de devam etti. Kars'ta hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla hibe desteği projesi kapsamında damızlık boğa dağıtımı yapıldı. Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde dağıtılan 180 adet simental ve montofon ırkı olmak üzere yüzde 80 devlet desteğiyle toplamda 180 adet boğa dağıtımı yapılırken, destekten faydalanan çiftçilerin boğalarla ilk buluşma anları ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün'ün de katıldığı boğa dağıtımında boğa sahiplerinin mutluluğu ise gözlerinden okundu.  TİGEM işletmesinden gelen boğaların dağıtımı esnasında konuşan Düzgün, "Projemizin amacı ilimizde hayvan ırkını geliştirmek ıslah etmek ve kaliteli hayvan elde etmek. Bunun için 3 yıldır devam ettirdiğimiz bir proje vardı, boğa dağıtım projesi. Bu manada daha önce bize başvurmuş 3 bin tane çiftçimizin başvurularını kabul edip bakanlıkça onay alanları peyder pey dağıttık. Dağıttığımız hayvan sayısı başvuruların yüzde 70'in üzerinde" diye konuştu.
    Besiciler ise devletin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah devlete, millete zeval vermesin. Devletimiz bize gereken katkıyı sağlıyor. bizde devletimize katkı sağlamak için çalışmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!