Tatile mi geldik, okumaya mı? Antalya'daysanız her ikisi de!

Güncelleme Tarihi:

Tatile mi geldik, okumaya mı Antalyadaysanız her ikisi de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 00:05

“Okul bir an önce bitse ya!” deyip de okulu bile bile uzatanları biliyoruz. Antalya’ya hoş geldiniz! Oynatalım, görelim; Antalya’da sizi neler bekliyor?

Haberin Devamı

Asılın küreklere!

Tatile mi geldik, okumaya mı Antalyadaysanız her ikisi de

Adrenalin mi? Sonuna kadar! Diğer şehirlerdeki arkadaşlarınız parkta, kafede muhabbetin dibine vururken sizin bir araya gelme amacınız rafting olacak. Asıl öğrencilik kürek çekerken başlıyor! Rafting deyince gözünüzün önüne hemen, adrenalin tutkunu bir tip gelmesin. Aslında 7’den 70’e yüzme bilen herkesin yapabileceği, farklı parkurlarda keyif ve heyecanla yol alabileceği, eğlenceli bir doğa türü rafting. Ve Antalya çok sayıda seçeneği bir arada bulabileceğiniz önemli kentlerden birisi!

Yaz gelirse...

Tatile mi geldik, okumaya mı Antalyadaysanız her ikisi de

Haberin Devamı

Hangi birini sayalım? Kaputaj’tan, Konyaaltı’na, Kleopatra’dan Kemer plajına kadar seçin seçebilirseniz! O plaj senin, bu plaj hepimizin. Ama üzücü bir haberimiz var: Winter is coming… Tamam, o kadar da üzülmeyin! Antalya deyince akla hep yaz gelse de, aslında ismiyle müsemma bir kayak merkezi bile var bu şehrin! Saklıkent Kayak Merkezi’nde Toroslar’da kayak yapma zevkini tadabilirsiniz.

Kültürel bir gezi bakmıştım...

Tatile mi geldik, okumaya mı Antalyadaysanız her ikisi de

Antik kentlerin tam ortasındasınız. Aspendos ve Perge’den başlayarak; Termessos, Phaselis, Olympos gibi burada sayarak bitiremeyeceğimiz birçok antik kenti ziyaret ederek, bir Japon turist gibi fotoğraflar çekebilir, güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Gitmişken bu kentlerin hangi dönemlerde yapıldığını da mutlaka öğrenin, “ne kadar kültürlü bir insan” desinler. 

Dans dans dans!

Aradığınız Kaleiçi’nde. Eğleneceğiniz, vize ve finaller yaklaşırken stresinizi, sınavlardan sonra da sinirinizi atmak için Kaleiçi doğru tercih. Burası İtalya’da olsa, Instagram’da dostu düşmanı çatlatacak derecede tarihi bir dokuya sahip. Cumbalar, dar sokaklar, restorasyonla orjinal ruhu yansıtan taş evler, birbirinden güzel ve sakin kafe ve restoranlar, liman manzarasına nazır sevimli parklar, Antalya Kalesi manzarası… Burada zaman geçirdikçe aklınıza gelecek bir soruyu önceden söyleyelim: Ya şimdi biz turist miyiz, öğrenci miyiz?

Ho ho ho!

Haberin Devamı

Tatile mi geldik, okumaya mı Antalyadaysanız her ikisi de

Denizden babam çıksa...

Tatile mi geldik, okumaya mı Antalyadaysanız her ikisi de

Deniz ürünlerini seviyorsanız, daha iyi bir adres heralde olamaz. Sadece deniz ürünleri de değil. Döner yok mu döner? diyorsanız da Atatürk Caddesi’nde nefis bir döner yiyebilirsiniz. Yok geleneksel takılayım, buradaki yerel yemekleri tadayım derseniz de çok sayıda alternatif mevcut. Yarpızlı Çorba ya da Göce Çorbası ile başlayıp, domates cilvesi yemeği ile devam edebilir, Kirkitle (Çevirdik) tatlısı ile de ağzınızı tadlandırabilirsiniz.

Likya’nın yolları taştan…

Türkiye’nin en iyi yürüyüş parkı olarak görülen tarihi Likya Yolu Trekking yapmak isteyenler için birebir! Gerçi 509 kilometrelik parkuru tamamlayacak öğrenci az bulunur ama, doğru parkur seçildiğinde birkaç saatlik bir yürüyüşle bile antik kentleri, dağ köylerini ve şelalelerle bezeli, dünyanın belki de en güzel yürüyüş yolunu arşınlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!