Kampüslü'de bahaneden bol ne var? Bu haftanın bahanesi çok 'mutluluk'

Güncelleme Tarihi:

Kampüslüde bahaneden bol ne var Bu haftanın bahanesi çok mutluluk
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 12:23

117. sayımızın Neşeli Günler sayfasında bu hafta, sizi olduğunuzdan daha mutlu biri yapacak bahaneler ürettik.

Haberin Devamı

18 MART GARİP ANLAR GÜNÜ

 

Sadece sınav dönemi not istemek için selamlaştığın ama ismini asla bilmediğin o çocukla aynı ortama girmen, sen kantinde yemek sıranı beklerken tam arkanda o bir türlü veremediğin dersin hocasının durması, Emek’ten Beşevler’e yürüdüğün yolda yıllar sonra ilk aşkınla karşılaşman ve daha birbirinden garip birçok andan ibaret hayat. Asla aklında olmayanın burnunun dibinde bitmesi durumu, bildiniz mi bu hissi? İşte bu başımıza geldiğinde gülsek mi ağlasak mı bilemediğimiz tuhaflıkları kutlamak için özel bir gün var: Garip Anlar Günü. Dert etmeye meyilli olduğumuz konulara gülüp geçmeyi öğrenmek için güzel bir bahane daha! İnan bize, o yağmur yüklü bulut bir tek senin tepende durmuyor!

 

Haberin Devamı

20 MART ULUSLARARASI MUTLULUK GÜNÜ

 

Mutluluğun gerçekten hissedilebilir olması için illa satın alınabilir, çabuk tüketilebilir, yerine yenisini konulabilir mi olması gerekiyor? Hiç sanmıyoruz! Hem biz öğrenciyiz abi, bir boy büyük gelir bize mutluluk dediğinizi duyar gibiyiz. Daha burslar yatmamış, vize dönemi kapıda, bu mevsim geçişleri de resmen anksiyete sebebi falan ama bir dakika ya, yaz kapıda işte. Serotonin hormonlarınız size bir şey anlatmaya çalışıyor, kulak verin. Topla ekibini, yap sandviçini, en sevdiğin kitabını at çantaya, uzan çimlere hepsi bu. Mutluluk bu, bu kadar işte.

 

21 MART ORTAK NEZAKET GÜNÜ

 

Bugün, unutmaya bi hayli meyilli olduğumuz ama gündelik hayatımızda içten içe ihtiyaç duyduğumuz bir kavramı tekrar hatırlatmak istiyoruz: nezaket. Size karşı yapılan küçük, zarif bir hareketi düşünün, kaynağını değil size nasıl hissettirdiğini. Bu hissi daha çok hissetmek için bahanemiz hazır, tanıdığın ve belki de hiç tanımadığın birine karşı nazik ol ve bu davranışın seni iyi hissettirmesine hazır ol. İster ev arkadaşına bir sürpriz yap, bulaşıkları yıkayıver; istersen sadece final haftası kapısını çaldığın arkadaşının halini hatrını sor, ona bir kahve ısmarla. Tüm dünyanın buna ihtiyacı var, o yüzden nezaketi çoğaltmaya kendinden başla!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!