İdeal ilişkiniz hangi bölümde saklı?

Güncelleme Tarihi:

İdeal ilişkiniz hangi bölümde saklı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 00:14

Siz de ideal ilişkiyi yaşayacağınız kişinin hangi bölümde saklı olduğunu merak ediyor musunuz?

Haberin Devamı

Her daim amacımız önceden hataları önlemek, sizin mutlu olmanızı sağlamak olduğundan bu seferki yazımızı da aynı amaç doğrultusunda, yani sizin mutluluğunuz için kaleme alıyor ve sizi önceden uyararak mutlu bir ilişkiye adım atmanızı sağlamayı amaçlıyoruz. Okula girdin, gözüne kestirdiğin birkaç kişi oldu. Peki, bu insanlar arasından seçimlerini neye göre yapacaksın? Hangi bölümü okuyan insan seni mutlu edebilir? Hangi bölümü okuyan insanla mükemmel bir ilişki yaşayabilirsin? Hangi bölümü okuyan insana nasıl yaklaşman gerek? Bütün bu soruların cevabı ya da bir kısmı yine senin için bu yazıda…

HUKUK BÖLÜMÜ

Kavga ederken iki kere değil beş kere düşünmen gerekir. O kitapları boşuna okumamış, o bölümü boşuna kazanmamıştır. Her konuda kendini haklı çıkarmayı en iyi o bilir, yalan söylemek gibi bir yanlışa düştüysen tabii ki en iyi yakalamayı da o bilir. Suçlamaya kalksan suçlayamazsın, savunma yapmak istesen kabul edip edilmemesi tamamen onun iyi niyetine kalır. Kavga ederken kafanı kanatacak şey sözleri olacağı gibi kalınca kitapları da olabilir. Ayrıca fazlaca yoğun bir ders programı olduğu için sana vakit ayırmakta biraz zorlanabilir. Onu anlayışla karşılamalısın. Bunların yanında tabii ki seni net ifadelerle mutlu etmeyi bilir, seni sanki davası gibi benimseyip korur kollar ve sürekli savunur. Kendi hayatının düzenli olmasını senin hayatına da yansıtıp senin de hayatını düzenler. Eğer alttan almayı bilirsen gayet güzel bir ilişkinin temellerini atarsınız.

Haberin Devamı

FELSEFE BÖLÜMÜ

Derin insan severler, hayatı körü körüne yaşayan değil sorgulayan insanla beraber olmak isterler. Kitap paylaşmaları, şiir okumaları, bir konu hakkında uzun uzun tartışabilmeleri gerekir. Sakin yapıda oldukları gibi bir yandan da kendi fikirlerini diretmeleri gibi bir özellikleri vardır. Sonuçta o kadar sorgulayan, araştıran bir insanın senin ağzından çıkanı kural gibi benimsemesinin imkanı yoktur. Zaten ona göre hayatta kurallar olmamalıdır, kadın-erkek ayrımı da yoktur. Durum böyleyken bir de kalkıp senin sözünden çıkmamasını  düşünmen bile saçma olacaktır… Dur, hemen korkmasın gözün. İyi olan tarafı; anlaşmak için orta yol bulma istekleridir. Sorun çıkmaması için elinden geleni yapar, her iki tarafın da mutlu olmasını sağlamaya çalışırlar. Bu bölümü okuyan bir insanla mutlu bir ilişki için yapman gereken tek şey kendini geliştirmen olacaktır. Unutma; felsefe bölümü okuyanlara giden yol kitaplardan geçer.

Haberin Devamı

MÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ

Düz yapıda insanlardır. Çoğu erkek olur, e zaten nadir kız arkadaşları olur. O yüzden de kaybetmemek için ellerinden geleni yaparlar. Sorunlarını anlatmaya kalktığında ilgisiz olabilirler. Bunun nedeni de onlara göre bütün anlattıklarının küçük dertlerden başka bir şey olmayışıdır. Onlar için önemli olan temel şeyler vardır, gerisi teferruattır. Çok fazla sevgi sözcüğü kullanmazlar. Seviyorsa seviyordur, abartılı sözlere gerek yoktur. Trip atarsan çoğu başarısızlıkla sonuçlanabilir.Bunun sebebi senin üzerinde de sayısal bir şekilde teknik kafalarını konuşturarak savunma yapmaya kalkmaları ve her şekilde zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı becermeleridir. En güzel tarafı kıskançlık yapacağın alanın dar olmasıdır; çünkü çevresi erkeklerle doludur. Tabii ilgilendiğin kişi bu kadar erkek arasında okuyan 3-5 kızdan biri değilse… Derslerine kafa patlatmaktan seninle kavgaya zamanları olmaz o yüzden seni çoğu zaman alttan alırlar. Ayrıca fazla ders çalıştıkları için buluşmalarınız uzun aralıklarla olabilir. Bu durum başlarda çıldırtsa da zamanla onun programlamasına kendini adapte edebilirsen uzun bir birliktelik olur. Çünkü kendileri hayatında bir düzen oturttukları için bunun bozulmasını istemeyeceklerdir. Son olarak, buluşmalar için hem hesaplı hem de seni mutlu edecek yerler bulmayı güzel bir şekilde becereceklerdir. Büyük hesaplar ödenecek yerlere gidecek insanlar tabii ki değillerdir ve onlar için bu saçmalıktan başka bir şey değildir.

TIP BÖLÜMÜ

Haberin Devamı

Sana bir hastası gibi şefkatle ve anaçlıkla yaklaşacaktır. Ders çalışmalarını, sınavlarını, tempolarını kaldırabilirsen büyük sorunlar yaşamazsın. Bazen psikolojileri bozulabilir. Onu alttan alman gerekebilir. “Günün nasıl geçti?” sorusuna cevapları bazen senin gününün kötü geçmesini sağlayabilir, ama zamanla alışırsın. Sana kestiği kadavraları anlatabilir, bir insana yaptığı müdahalelerden ya da birinin hastalıklarından bahsedebilir, dayanıklı olman gerekir. En ufak bir rahatsızlığında sana türlü türlü teşhis koymaya çalışır ve ihmal etmemen için elinden gelen ilgiyi hatta ısrarı göstermekten kesinlikle çekinmez.

MEDYA BÖLÜMÜ

İlişkiniz boyunca izlemediğiniz, bilmediğiniz film kalmaz. Her film hakkında tartışma yapabilir, oyuncuları ya da yönetmenleri eleştirebilirsiniz. Eğer aktivitelerden keyif alan sosyal bir yapıya sahipseniz bu ilişki sizin için dört dörtlük bir ilişki olur. Yazacağı senaryoları, çekeceği kısa filmleri, okuyacağı kitapları, izleyeceği filmleri hep sizinle paylaşacaktır. Eğer bir gün ilişkiniz biterse filmlere ve kitaplara düşman kesilebilir ya da onu unutmanız bu yüzden zorlaşabilir.

Haberin Devamı

SİYASET BÖLÜMÜ

Panik atağınız varsa uzak durmanız gereken bireylerdir kendileri. Nerede bir eylem, gösteri, hak arama varsa aradığınız kişi mutlaka oradadır. Ya onunla beraber gider beraber hak ararsınız ya da bir an önce dönmesi için kendinizi yiyerek onu beklersiniz. Sürekli konferanslara, mitinglere, toplantılara katılır, her konuda bilgisi olur, kendini başkalarının haklarını aramaya adar, tartışmalara girmekten çekinmez. Eğer kendi halinde biriyseniz bu ilişki fazla sürmeyecektir, ama ayak uydurabilirseniz sizi kolay kolay bırakmaz.

EKONOMİ BÖLÜMÜ

İlişkiniz ekonomi üzerine kurulur. İlk buluşmanızdan evleneceğiniz zamana kadar her şey biraz düşünülerek yapılır. Evlenme tarihinize altının gram fiyatına, dolar kuruna göre karar verilebilir, bütün özel günleri tesadüfen(!) aynı güne denk getirmeyi başarabilir, her zaman işini bilir. Eğer lüksten hoşlanan biriyseniz bu ilişkiye fazla tahammül edemeyebilirsiniz. Fakat siz de hesabını, kitabını bilen, tasarruftan yana biriyseniz ruh eşinizi buldunuz, tebrikler! Evleniyorsunuz!

Haberin Devamı

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

Yaptığınız, söylediğiniz her şeyin altında aslında ne yattığını bulmaya çalışır. Sizi bu davranışa iten sebep ne? Aslında ne düşünüyorsunuz? Bilinçaltınızda ne var? Bu soruların hepsinin cevabını bulmaya adayacaktır kendini. Öğrendiği, gördüğü bütün sendromları sizde test eder, hangilerinin sizde mevcut olduğunu çözmeye çalışır. Yapabileceği bütün testleri ilişkiniz üzerinde dener, sizin gerçekten uygun bir aday olup olmadığınıza karar verir. Aslında gayet saf duygularla bir şey yaptığınızda hiç düşünmediğiniz şeyleri düşünmekle sizi suçlayabilir, tanı koyarak sizi ara sıra kendi kendinizden şüphe etmeye itebilir; fakat bütün bunları hep iyi niyetinden yapar. Amacı hastalarından önce kendisini, sizi ve ilişkinizi iyileştirmektir. Herkesin sorunlarını çözmeye çalışırken kendisinde çaresiz kalabilir. Bu durumlarda ona yardım etmeniz gerekebilir. İlişkinin en güzel tarafı istediğiniz zaman terapi görebilecek olmanızdır. Tabii bunu ister misiniz orası muamma…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!