Hayal gücünü harekete geçiren 10 film

Güncelleme Tarihi:

Hayal gücünü harekete geçiren 10 film
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 12:06

Sinemanın büyüsüne inananları şöyle alalım. 104. sayımızın SineList sayfasında bu hafta hayal gücünüzü harekete geçirecek 10 filmi sizin için derledik.

Haberin Devamı

The Wizard of Oz (1939)

Akıl isteyen saman, kalp isteyen robot, cesaret isteyen bir aslan… Dorothy ve Toto’nun tüm zamanların en şahane yol hikayesine dönüşen maceraları büyük küçük herkesin içine işleyen fantastik bir evrene açılıyor.

 

E.T. the Extra- Terrestrial (1982)

Evinden üç milyon ışık yılı uzakta, zararsız bir yaratık ile onu korumak isteyen 10 yaşındaki yalnız bir çocuğun bu hikayesi, tüm zamanların en sevilen fantastik filmlerinden biri...

 

Arizona Dream (1993)

En büyük hayali ‘uçmak’ olan Axel ile tanıştırmak isteriz sizi. Aya doğru yol alan ambulanslar, uçuşan sandalyeler, çölde yaşayan balıklar ve daha birçok fantastik imge ile kurulan bu evren, sıklıkla hayal kuranlar için birebir.

 

Haberin Devamı

Big Fish (2003)

Büyük bir balığı nişan yüzüğüyle yakalayan Edward’ın hikayesiyle Tim Burton’ın hayal dünyasına merhaba dediğimiz Big Fish, ölmek üzere olan babası hakkında hikayeler toplayan bir adamın peşine sürükler bizi. Bu fantastik masal, hayal gücümüzün sınırlarında geziniyor desek yeri.

 

Peter Pan (2003)

Her gece küçük kardeşlerine masallar anlatan Wendy, babasının ona artık büyüdüğünü söylemesiyle birlikte bu fantastik dünyanın kapılarını aralamayı bırakmak zorunda kalır. Küçük çocuklarla birlikte her gece pencereden bu masalları dinlemeye gelen Peter Pan de bu yetişkin kararının bir mağdurudur. Varolmayan Ülke’ye doğru nefis bir yolculuğa hazır mısınız?

 

Corpse Bride (2005)

Bizi elimizden tutup Ölüler Diyarı’na bırakacak nefis bir Tim Burton filmi olan Ölü Gelin, herkesi sınırları olmayan bir hayal dünyasına davet ediyor.

 

Pan’s Labyrinth (2006)

Büyülü gerçekçilik akımının sinema tarihindeki en güzel örneklerinden olan bu fantastik hikaye, 10 yaşındaki Ofelia’nın evinin arka bahçesinde keşfettiği esrarengiz bir labirente davet ediyor bizi ve bu labirentin içinde yaşayan Pan adındaki yaratıkla büyülü bir yolculuk vadediyor. Masalsı anlatımının ardında ustaca işlenen gerçeklik algısı, hayal gücünüzle doğru orantıda hareket edecek.

 

Haberin Devamı

The Fall (2006)

Belden aşağısı felç kalmış Roy’un kolu kırıldığı için hastanede yatan küçük kız Alexandria’ya beş adam hakkında anlattığı bu masalın bir parçası olmaya ne dersin? Karakterlerin hayal gücüyle yarışacağımız bu büyülü evrenin içine girelim!

 

Midnight in Paris (2011)

Paris sokaklarında, elleriniz ceplerinizde yürüyüşe çıktığınız bir gece, köşeyi dönerken bir anda Ernest Hemingway’le ya da Salvador Dali’yle karşılaştığınızı hayal edin. Ne muazzam olurdu ama diye iç çekiyorsanız bu Woody Allen filmini kaçırmayın.

 

Life of Pi (2012)

Muazzam sinematografisi ve anlatısındaki birçok nüansla Big Fish’in ikizi olarak nitelendirilen bu Ang Lee harikası film, neredeyse tamamen yeşil perde önünde çekiliyor. Ailesi ile birlikte bindiği geminin batması üzerine Pasifik Okyanusu’nun ortasında bir Bengal kaplanı ile salda mahsur kalan Pi’nin hikayesi, hayal gücümüzü fazlasıyla zorluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!