Avrupa’nın öğrenci şehri: Budapeşte

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın öğrenci şehri: Budapeşte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 17:57

Orta Avrupa’nın Paris’i olarak bilinen, son zamanların gözdesi Budapeşte’deyiz. Mimarisiyle öne çıkan bu şehir, aslında bir sürü üniversiteye ve üniversite öğrencisine de ev sahipliği yapıyor. Budapeşte’de çok sayıda Türk öğrenci de var. Biz de hemen orada yaşam nasıl, ne kadar harcama yapılıyor gibi sorularımızı sorduk.

Haberin Devamı

“International lisans öğrencisiyim. İstanbul’dan Budapeşte’ye taşındığımda, ilk olarak bir başkentte her yere ulaşımın kolaylığı ile karşılaştım. Bunun yanında, yeme içme ve gezme gibi aktivitelerin İstanbul’a kıyasla çok daha ucuz olması da cabası. Ortak kullanım alanları ve 3 odası olan bir evde yaşıyorum. Kira dahil aylık giderim maksimum 1500 TL. Yine de bazı zorlukları var tabii ki. Günlük hayatta kargo gibi işlerinizi halletmek isterken, İngilizce bilen biriyle karşılaşmak zor olabiliyor. O nedenle, buraya yerleşmeye karar verirseniz, sosyal hayatta rahat olmanız için Macarca öğrenmeyi düşünmelisiniz.”

Avrupa’nın öğrenci şehri: Budapeşte

Eren Can Demirel

English and American Studies

 

Haberin Devamı

“Erasmus öğrencisi olarak, Budapeşte’de harika vakit geçirdiğimi ve bu sürecin bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Şehrin ucuz olması, bolca etkinlik bulunabilmesi ve Avrupa’nın her noktasına rahat ulaşım sağlanabilmesi başlıca avantajlarından. İstanbul kadar büyük bir şehir olmamasına rağmen, içinde kültür, sanat, sinema, müzik, tarih, eğlence hayatı gibi temel her unsura sahip. Özellikle Erasmus/Exchange için gelinebilecek en iyi şehirlerden biri. “

Avrupa’nın öğrenci şehri: Budapeşte

                                                           Deniz Kın

                                                           Elte University, Film and Media Studies

 

 Buda ve Peşte olarak Tuna nehrinin ikiye ayırdığı şehir, mimarisiyle göz zevkinize, yemekleriyle damak tadınıza ve ruin barlarıyla eğlence tutkunuza hitap ediyor.

Avrupa’nın tam ortasında bulunduğu içinse hem İstanbul’a hem de Avrupa’nın diğer şehirlerine yakın olduğundan, uygun fiyatlara uçak ve tren biletleri bulabiliyorsunuz. Hem gezmek hem öğrenmek istiyorsanız, Budapeşte sizin için doğru adres.

 

Haberin Devamı

BUDAPEŞTE REHBERİ

Goulash: Macar mutfağının en ünlü çorbası. Tas kebabını andırıyor.

Langosh: Pişiye benzeyen bir yiyecek. Farklı seçenekleri olsa da, en ünlüsü Macar kaymağı ve peynirle birlikte servis edileni.

Palinka: Yöresel bir içki, acı bir shot.

Fröccs: Rose ya da beyaz şaraba soda katılarak yapılan Macar içeceği.

Kurtos Kalacs: Macarlara özgü bir sokak yiyeceği. Vanilyalı, çikolatalı gibi çeşitleri mevcut.

Ruin bar: 2. Dünya Savaşı’ndan kalan terk edilmiş binaların, tamamen sokaktan toplanan eşyalarla dekore edildiği bir bar konsepti. En ünlüsü, aynı zamanda dünyadaki ilk ruin bar olan Szimpla Kert.

 

Yazan: Yeşer Sarıyıldız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!