İstiklal Marşı’nın 10 Kıtasını Sokakta Okuttular

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşı’nın 10 Kıtasını Sokakta Okuttular
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 14:03

FOTOĞRAF ALTI: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI HABER FOTOĞRAFÇILIĞI DERSİ KAPSAMINDA BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ SOKAKTA İSTİKLAL MARŞI'NIN ON KITASINI HALKA OKUTTU.(İSTİKAL_MARŞI) (GÜLFERİ_ÖZBEK)

Ahi Evran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Haber Fotoğrafçılığı dersi kapsamında bölüm öğrencileri sokakta İstiklal Marşı’nın on kıtasını halka okuttu.
Boyacı, ayakkabıcı, ev hanımı, öğrenci, çocuk, yaşlı demeden toplumun her kesimi ile bir aylık bir süreçte görüşen öğrenciler İstiklal Marşı’nı okutarak ödev hazırladı. Hazırlanan ödev kapsamında Kırşehir merkez ve ilçelerinde çekim yapan öğrenciler yaptıkları çalışmayı İhlas Haber Ajansı Muhabirine anlattı.
TOPLUMUN HER KESİMİ İSTİKLAL MARŞINDAN BİR CÜMLE OKUDU
Kırşehir’de İstikal Marşı’nın her kıtasının cümlesi için 500’ün üstünde kişiye ulaşan bölüm öğrencileri adına açıklamada bulunan ödevin Senaristi Gülferi Özbek, ’Böyle bir çalışma için kurduğumuz ekiple birlikle büyük bir efor sarfettik’ dedi.
Çalışmanın hazırlanması sürecinde Kırşehir’de özellikle sokakta çok büyük destek aldıklarını söyleyen Özbek, "Kırşehir’de zor gibi görünen bir çalışmayı hiç ummadığımız kolaylıkta Kırşehirlilerin de destekleri ile gerçekleştirdik. Böyle bir çalışmayı yaparken öncelikle geçmişten günümüze gelen değerlerin analizini yaparak işe başladık. İstiklal Marşı’nın önemi, topluma yansımaları ve Kırşehir’de nasıl bir öneme sahip olduğu görme şansına da böyle bir çalışma ile sahip olduk. Bizim için önemli olan sadece İstiklal Marşı’nın on kıtasını okutmak değil, toplum için hiç yapılmamış bir çalışmaya da imza atmaktı" diye konuştu.
MANEVİ HAZZA ÖNEM VERİLEREK İSTİKLAL MARŞI OKUTULDU
İstikal Marşı’nın 10 kıtasının her cümlesinde manevi hazza ulaşmak için defalarca tekrarlı çekimler yapıldığını belirten Senarist Gülferi Özbek, "Arkadaşlarımız sokak çekimlerinde İstiklal Marşı’nın her cümlesi için ciddi çaba sarf etti. Marşın okunmasından ziyade okurken ki manevi hazza çok dikkat ettik. İstiklal Marşı’nın kabul gününde de bu çalışmamız ilgilileri ile buluşacak. Okulda ve sokakta her çekim sonrasında çalışmayı yapan kurul tarafından çekimler ve yapılan hatalar izlenerek yeni çekimler yapıldı" ifadelerini kullandı.
Çalışmayı Ahi Evran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünden Fahrettin Toker, Uğur Türkmen, Sümeyye Şahin, Büşra Arpa, Ömer Güney, Metin Çetinkaya, Yasin Arslan, Murat İç, Gülferi Özbek, Zafer Bağcı gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!