Türkiye’nin en iyi işverenleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en iyi işverenleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 18:32

Great Place to Work Enstitüsü, 2015 Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Listede Microsoft birinci sırada yer alırken, tek lokal şirket BursaGaz ise ikinci oldu.

Haberin Devamı

Great Place to Work Enstitüsü taradından yapılan toplam 80 firmanın analiz edildiği En İyi İşverenler araştırmasında şirketler, ciro ya da ekonomik başarıları üzerinden değil, çalışanlarının mevcut kurum kültürleri hakkındaki düşünceleri ve İK uygulamalarının bütünü analiz edilerek değerlendirildi.

Türkiye’de 3’üncü kez açıklanan listede ödüller çalışan sayısına göre 50 – 500, 500 – 2000, 2000+ ve 20-50 şeklinde 4 kategoride verildi. 50-500 kategorisinin birinci sırasında Microsoft yer aldı.
Son 3 yıldır listede yer alan, ilk yılında Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesine 49’uncu sıradan giren ve geçen sene Türkiye’nin En İyi İşverenleri’nde birinci olan BursaGaz, bu yıl 2’inci oldu. BursaGaz, aynı zamanda En İyi İşverenler listelerinde İstanbul dışında yer alan tek lokal firma.

Çalışan memnuniyetinin genellikle düşük olduğu turizm sektöründe geçen yıl 6’ıncı sırada yer alan Istanbul Edition Hotel, bu yıl 5’inci sıraya yükseldi. Sahibinden.com ve Gitti Gidiyor’un ilk kez listeye girmesinin Türkiye’deki bilişim ve e-ticaret sektörünün gelişimi açısından önemi vurgulandı. Listeye 11’inci sıradan giren sahibinden.com bu yıl çalışanlarına sınırsız yüz yüze ya da telefonda psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti sunan ‘Hayat Sana Güzel - kaliteli yaşam paketi’ ile fark yarattı. Listenin 17’inci sırasındaki Gitti Gidiyor ise çalışanların birbirlerine takdir ve teşekkürlerini sundukları ‘You made my day kartları’ ile dikkat çekti.

Hakkaniyet algısı Türkiye’de de zayıf
Araştırma sonuçlarını yorumlayan Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Türkiye’deki sonuçlarda çalışanların 80 oranıyla en çok gurur alanında tatmin olduklarını görüyoruz. Markanın algısı dışarıdan iyi ise çalışanlar da burada çalışmaktan gurur duyuyor. Ürünlerden, hizmetlerden toplum mutlu ise bunun bir parçası olarak kendisini o zincirin bir halkası olarak görüyor ve uzun süre de kopmayı düşünmüyor. Çalışanların yüzde 92’si şirketlerinde bir fark yarattığını hissediyor” dedi.

Hakkaniyet, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en tartışmalı ve sıkıntılı değer. Araştırmaya göre en düşük puan yüzde 68 ile hakkaniyet alanında. Şirket kazancının paylaşılması, terfiler ve hakkaniyetli ücretlendirme ile ilgili sorularda puanlar yüzde 40’lara kadar düşüyor.

Güvenilirlik alanındaki en düşük puan yüzde 65 ile ‘Yöneticiler sözlerini tutarlar’, saygı alanında en düşük puan ise yüzde 61 ile ‘İşyerine mahsus ve eşsiz sosyal haklarımız var.’

2015 Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesi
50 – 500 Kategorisi
1. Microsoft
2. BursaGaz
3. Hilti
4. EMC
5. The Istanbul Edition Hotel
6. SAP Türkiye
7. Daiichi Sankyo
8. JTİ Pazarlama
9. Doğuş Holding
10. Abbvie
11. Sahibinden.com
12. Turkasset Varlık Yönetimi
13. Toyota Pazarlama
14. GE Aviation
15. Socar Enerji A.Ş
16. VDF Finansman
17. Gitti Gidiyor
18. GE Healthcare HQ

Haberin Devamı


500 – 2000 Kategorisi
1. AXA Sigorta
2. Ericsson Türkiye
3. H&M

Haberin Devamı

+2000 Kategorisi
1. Vodafone
2. Turkcell Global Bilgi Çağrı merkezi

Best Small Workplaces Kategorisi 20 – 50
1. GE Energy Management
2. Vektör Barkod ve Bilgi Teknolojileri

Özel Ödüller
Microsoft – Diversity
Hilti - Yaşam Boyu Öğrenme
SAP - Fırsat Eşitliği/ Kadınların Desteklenmesi
Daiichi Sankyo - İş-Yaşam Dengesi
Toyota Pazarlama - İş Sağlığı ve İş Güvenliği
Vodafone – Farklı Kuşakların İşbirliği

IT’nin En İyi İşvereni
Microsoft

Finans’ın En İyi İşvereni
AXA Sigorta

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!