Kariyer Yolu - HP Türkiye Genel Müdürü

Güncelleme Tarihi:

Kariyer Yolu - HP Türkiye Genel Müdürü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 10:39

Filiz Akdede - HP Türkiye Genel Müdürü

Haberin Devamı

EĞİTİM
1989 - Çamlıca Kız Lisesi  

1994 Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 

KARİYER
1994 Karma Teknoloji’de iş hayatına başladı.

1997 HP’de sırasıyla Kategori Müdürü, Tüketici Sektörü Satış ve Pazarlama Müdürü, Ticari Sektör Satış ve Pazarlama Müdürü, Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü

2012 HP Afrika, Ortadoğu, İsrail, Türkiye ve Yunanistan’dan sorumlu Perakende Satış ve Pazarlama Direktörü

2013 HP Görüntüleme ve Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü 

2015 HP Türkiye GM.

DÖNÜM NOKTAM
Perakende satış müdürlüğü, benim için hem zorlu hem de unutulmaz tecrübelerle dolu bir dönemdi. O dönemde daha büyük bir satış ekibini yönettim. 

En büyük şansım/başarım
En büyük şansım HP gibi uluslararası alanda tecrübe edinebileceğim ve vizyonumu artırabileceğim bir firmada çalışmak oldu. 2004, 2008 ve 2010 yılında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Grubu Talent Programına seçildim. 2003, 2008 ve 2010 yıllarında “High Performance” ödülüne layık görüldüm. 2011 yılında Women’s International Networking konferansında Türkiye’yi temsil ettim. 

Haberin Devamı

Çocukluk hayalim
İlk isteğim doktor olmaktı sonra avukatlığa ilgi duydum. Ergenlik döneminde psikolog olmak istedim ama gelinen noktada hiçbirine benzemeyen bir kariyerim oldu. 

Hobilerim
Okumak, yazmak, seyahat, tenis hobilerim arasında yer alıyor. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. 9 yaşındaki kızımla vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Kızımla fırsat buldukça doğa yürüyüşleri yapıyoruz, evde çocuk filmleri arşivimiz oldu. Kızım ve arkadaşlarıyla dans partilerimiz oluyor. Mutfakta onun özel tariflerini uyguluyoruz. 

Özel hayatım
Evliyim ve bir kızım var. 

En sevdiğim filmler
Pursuit of Happiness, Il Postino, Notebook, Life is Beautiful, Dedemin İnsanları ve Karşı Pencere.

En sevdiğim kitaplar
Jack Welch, Murathan Mungan, Alain de Botton, Elif Şafak ve Zülfü Livaneli kitaplarını beğeniyorum. Kadın Beyni; I am Malala, Outliers beğendiğim kitaplar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!