Aon Hewitt En İyi İş Yeri'ni seçti

Güncelleme Tarihi:

Aon Hewitt En İyi İş Yerini seçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 09:54

Türkiye’den 82 şirketten 130.000’in üzerinde çalışanın katıldığı Best Employers (En İyi İş Yerleri) araştırmasında birinci Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’de 9 yıldır yapılmakta olan Best Employers (En İyi İş Yerleri) araştırmasının sonuçları 10 Haziran 2015’te düzenlenen bir tören ile açıklandı. 2014 yılında Türkiye’den 82 şirketten 130.000’in üzerinde çalışanın katıldığı araştırmada birinci Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus oldu.
Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, aynı zamanda Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi’ndeki orta ölçekli şirket kategorisinde, En İyi İş Yerleri sıralamasında 127 şirket arasından üçüncü oldu.
Araştırmada bu yıl çalışan bağlılığının yanı sıra, ‘bağlı kılan liderler’, ‘yüksek performans kültürü’, ‘güçlü işveren markası’ ve ‘sürdürülebilirlik’ alanlarındaki endekslerin skorlarına da bakıldı.
Hewitt’ten yapılan açıklamada Four Seasons Bosphorus’ın öne çıkan bazı uygulamaları şöyle sıralandı:
§ Four Seasons Bosphorus’ta altın kural: “Bize nasıl davranılmasını istiyorsak, biz de herkese öyle davranmalıyız!”. Bu da şirketin misafirlerine olan yaklaşımlarıyla çalışanlarına olan yaklaşımlarının aynı olmasını sağlıyor. İç müşteri kavramı yazılı politikalarda kalmayıp, hayata geçiyor.
§ Personel alanlarının hijyeni, bakımı ve yüksek standartlardaki ortamı da en az misafir lanları kadar önemli. İşyerinde geçirilen uzun çalışma saatleri sonrasında fitness imkanı, otel kuaförü hizmetlerinden faydalanabilme, mesai aralarında dinlenme odalarında vakit geçirme olanağı bu alandaki çalışmalardan bazıları. İK departmanında evin salonunu andıran bir bekleme ve toplantı alanı bulunuyor.
§ Çalışanların ailelerine dokunmak, onlara verilen değeri her platformda göstermek şirket için öncelikli.
§ Kafeteryada birlikte yemek yeniyor. Farklı departmanların farklı besin değeri ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir beslenme listesi hazırlanıyor. Ev yemeği lezzetinde, sağlıklı ürünlerle hazırlanmış yemekler 4 öğün servis ediliyor.
§ Kariyer gelişimi için küresel transfer imkanı sunuluyor. Aranan özelliklere sahip her çalışan dünyanın herhangi bir yerindeki Four Seasons oteline, başvurabiliyor ve talepleri değerlendirmeye alınıyor.
§ Kurumsal vatandaşlık projeleri ile çalışanlara yaşadıkları topluma katma değer sağlamaları için çeşitli fırsatlar sunuyorlar. Hayvan, insan, çevre ve eğitim olmak üzere dört ana başlıkta ele alınan projeler için gönüllü gruplar oluşturuluyor.
§ İK’nın her alt fonksiyonunda aynı prensiplerle hareket edilmekte. Aynı paralelde otel içinde yapılan tüm aktivitelere yönetim her kademede topluca katılmakta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!