GELİŞME ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN DAHA SAĞLIKLI KEMİK YAPISINA ULAŞABİLMESİ İÇİN YETERLİ MİKTARDA KALSİYUM VE MİNERAL ALMALARI GEREKTİĞİNİ BELİRTEN PROF. DR. NERİMAN İNANÇ, DAHA İLERİ YAŞLARDA İÇİLEN SÜTÜN İSE OSTEOPOROZ (KEMİK ERİMESİ) RİSKİNİ AZALTTIĞINI SÖYLEDİ
ERCİYES Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Neriman İnanç, içerdiği bazı bileşikler nedeniyle çikolatanın kalp hastalıkları ve kanseri önleyici etkisinin bulunduğunu, özellikle bitter çikolatada bu etkinin daha fazla kendini hissettirdiğini, kış mevsiminde verdiği kalori nedeniyle de bol bol tüketilebileceğini söyledi.
VÜCUTTA meydana gelen ani değişikliklerin bazı vitamin eksikliklerinden kaynaklanabileceği bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu ögretim üyesi Prof.Dr. Neriman İnanç, “Vücudunuzu iyi tanımak bazı rahatsızlıkların giderilmesi açısından son derece önemli. Vitamin eksikliği, bu değişikliklerin nedeni olabilir” dedi.