Sevgiler herkese! Bu hafta size molehiya isimli özel bir bitkinin tarihinden bahsedeceğim. Bu bitki, yaz mevsiminin son iki ayında yetişmeye başlayan ve kurutularak saklanan oldukça lezzetli bir bitki. Ömrü oldukça kısa olan molehiya, aynı zamanda sıcağı seven ve ilgi bekleyen bir bitkidir. Doğu kültürünün yanı sıra Kıbrıslılar için de önemli bir yere sahip olan molehiya bitkisi, yemeklere kattığı eşsiz lezzet sebebiyle özel olarak yetiştiriliyor. Tarım ilaçları kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilen bu bitki, yerel tatlarımızın yıllardır süregelen lezzetini keşfetmenizi sağlıyor.
#Yıldız Öz SamahaGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.