Bazı gıdaların glisemik indeksi sıfır! Glisemik indeks (Gİ) kavramı, bir gıdanın kan şekerini yükseltme özelliğini ifade ediyor. Yani bir gıdanın Gİ'si ne kadar yüksekse kilo aldırma riski de o kadar artıyor.
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, 6 Mayıs Uluslararası Diyetsiz Yaşam Günü nedeniyle yaptığı açıklamada zayıflamak adına yapılan yanlışlara dikkat çekerken, diyet yapmadan zayıflamanın yollarını paylaştı.
Vücut görüntüsü, akran ilişkileri, bağımsızlık, kimlik, cinsellik... Bunlar ergenlik döneminin öne çıkan başlıkları. Özellikle beden takıntısı, gençleri yanlış diyetler ve kötü beslenmeye itebiliyor.
İnsülin direncini yenmek veya onu önlemek için sadece karbonhidrat tüketimini kontrol altına almak yetmez. Sorunu yaşayan ya da genetik riski olanların “glisemik indeks” (Gİ) kavramını da bilmeleri gerekir.
Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin yaptığı çok önemli bir araştırma sonucuna göre Türk halkı eskisinden daha fazla tuz tüketiyor. Bu iyi bir haber değil. Çünkü aşırı tuz tüketimi birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.