Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 00:00

Sincan’da su kesintisi

SİNCAN
-Ayaş Köprülü Kavşak inşaatında su bağlantı çalışması yapılması nedeniyle bugün saat 19.00’a kadar Sincan’ın bazı bölgelerine su verilemeyecek. Belediyeden yapılan açıklamada, Sincan-Ayaş Köprülü Kavşak inşaatı nedeniyle su bağlantı çalışması yapılacağı bildirildi. Açıklamada, bu nedenle bugün 19.00’a kadar Gazi Osman Paşa Mahallesi Törekent Mevki, Organize Sanayi Bölgesi, Yenikent Beldesi ve Harikalar Diyarı’na su verilemeyeceği kaydedildi.

Hakim olan yargı kültürü ifade özgürlüğüne engel

HACETTEPE Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, "Türkiye’de, ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biri de hakim olan yargı kültürüdür" dedi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi ile İnsan Hakları Ortak Platformu’nun, üniversitenin konferans salonunda düzenlediği "İfade Özgürlüğü: İlkeler ve Türkiye" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Erdoğan, ifade özgürlüğünün, Anayasal demokratik sistemin temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Türkiye’de, AB’ye üyelik süreci ile birlikte ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmaya yönelik bir takım yasal değişikliklerin yapıldığını, ancak TCK’da hala ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddelerin bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Erdoğan, "Sadece kanunları düzelterek bu sorunu çözemeyiz. Türkiye’de, ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biri de hakim olan yargı kültürüdür. Sadece hukuk sistemi değil, hukukun, mahkemeler tarafından nasıl kullanıldığı da önemlidir. Bazen mahkemeler, bazı kavram ve terimleri keyfi bir şekilde yorumlayarak açık olan kavramı belirsiz hale getirmektedir" diye konuştu.

Şiddet Milli Eğitim’in değil toplumun sorunu

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, okullarda yaşanan şiddet sorunun yalnızca Milli Eğitim Bakanlığının değil, tüm toplumun sorunu olduğunu söyledi. Birinci, Türk Eğitim Derneği’nce (TED) Dedeman Otelde düzenlenen " Okullarda Şiddetin Önlenmesi: Mevcut Uygulamalar ve Sonuçları" toplantısına katıldı. Türkiye’nin dinamik bir toplum yapısına sahip olduğunu ve bunun bazı sorunları da beraberinde getirdiğini ifade eden Birinci, çarpık ve hızlı kentleşmenin bu sorunların başında geldiğini kaydetti. Kentin varoşlarına yerleşen olumsuzlukların şiddete zemin hazırladığını belirten Birinci, "Varoşlarda yaşayan ve şehir kültürüne yaklaşamayan çocuklarımızın psikolojisine dikkat etmeliyiz" dedi.

Baro’ya davanı çek ricası

ERZURUM Birlik Grubu Koordinasyon Kurulu Başkanı Vahdettin Nafiz Aksu ve kurul üyeleri, Ankara Barosu’nu ziyaret etti.

Aksu ve kurul üyeleri, Ankara Baro Başkan Yardımcısı Hasan Ürel ve Baro Genel Sekreteri Oya Pekgöz ile görüştü. Başkan Aksu, ziyarette yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu kararıyla Atatürk Üniversitesi bünyesinde Erzurum’a Hukuk Fakültesi açılması yönündeki kararın iptali için Ankara Barosunca Danıştaya dava açıldığını anımsattı. Ankara Barosu yetkililerine söz konusu davanın geri alınması için talepte bulundu. Ankara Barosu yetkilileri de açtıkları davayı yeniden gözden geçireceklerini kaydettiler.

Yardım edin poşeti attı

GENELKURMAY Başkanlığı bahçesine elinde bulunan poşeti atan bir kişi, çevrede nöbet tutan askeri personel tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Gözaltına alınan Hüseyin Ö. adlı kişinin epilepsi hastası olduğu ve buna benzer davranışlarda bulunmaktan bir kaç defa daha gözaltına alındığı kaydedildi. İşsiz olan ve tedavisi konusunda yardım alamadığını belirten Hüseyin Ö, "Hastalığımın tedavisi için askerlerin dikkatini çekmek istedim" dedi. Hüseyin Ö. hakkında, "İtidal dışı davranışta bulunma" suçundan işlem yapıldı.

Çankırı’daki kazada 2 ölü 1 yaralı var

ÇANKIRI’da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Merkeze bağlı Germece köyü yakınlarında Miktat Özdemir (41) idaresindeki 06 VIY 08 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada, araçta bulunan Lütfiye Sargın (44) olay yerinde öldü, ağır yaralanan Aylin Saraçoğlu ile sürücü Miktat Özdemir, Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

BASK, memur maaş zammını protesto etti

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyeleri, memur maaşlarında 2007 yılı için öngörülen yüzde 4’lük zammı protesto etti. TBMM’nin Dikmen kapısı önündeki eylemde, sendika üyeleri, üzerinde hükümet aleyhinde ifadeler yazılı dövizler taşıdılar. BASK Genel Başkanı Resul Akay, yaptığı konuşmada, "Hükümetin kamu çalışanlarını sefalete mahkum edecek zam artışları yaptığı" görüşünü dile getirdi.

Hem aldılar hem çaldılar

YENİMAHALLE’de bir kuyumcuya giren iki kadın, hem para verip altın satın aldılar, hem de altın bilezik çaldılar. İvedik Caddesi’nde bulunan bir kuyumcuya öğle saatlerinde gelen 31 yaşındaki Nazlı Y. ile 49 yaşındaki Rabia K., önce dükkanda bulunan altınları incelediler. Kuyumcuya altınlarla ilgili sorular da yönelten iki kadın, daha sonra beğendikleri bazı altınları paralarını ödeyerek satın aldılar. Kuyumcunun sahibi, Nazlı Y. ile Rabia K. ayrıldıktan kısa süre sonra bir miktar altın bileziğin kayıp olduğunu fark etti ve polise haber verdi. Polis, iki kadını çaldıkları bileziklerle birlikte yakaladı.

Alman filmleri görücüye çıktı

HEMEN her sanat dalında ortaya çıkan Türk-Alman sanatı; Türk, Alman ve uluslararası film ödüllerini toplarken, yeni ve önemli bir edebiyat türü olarak tartışılıyor.

Türk Alman Sanat Festivali Baskın Kültürlerin Ötesinde isimli ücretsiz etkinlik bugün Alman Kültür Merkezinde düzenlenecek. Art sanatçısı Aslı Sungu ve Yönetmen Neco Çelik’in katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte Fatih Akın’ın filmi Solino da izlenebilecek. 3 Aralık’a kadar sürecek etkinlik Alman sanatçı ve yönetmenlerin filmlerinin izleyenlerle buluşacak. Festival Türk ve Alman halkları arasındaki özel yakınlığın da sanat alanındaki yansıması olarak değerlendiriliyor Ayrıntılı Bilgi: www.goethe.de/ankara adresinden alınabilecek.

Takunya takiyye yaparsa ne olur

TAKUNYA takiyye yaparsa neler olur? 4 Aralık 2006 pazartesi günü Ankara Sanatyapım Galerisinde açılacak sergisinde Bilgehan Uzuner bu sorunun yanıtlarını araştırıyor. 30 Aralık’a kadar sürecek sergide Takunya ve takiyye kelimelerinin birlikteliğini her boyutu ile araştıran Uzuner bu birliktelikten öncelikle Takuye adını türetmiş. Takuye sergisi takunyanın günümüzdeki görünüşlerini takiyye ile çeşitlendirerek yeniden anlamlandıran veya anlam kaymalarına olanak veren çalışmalardan oluşmakta.

Takunyalara basit müdahaleler ile farklı şekiller ve yeni anlamlar kazandıran Uzuner mitolojik efsaneler ile güncel olayları takunya üzerinde birleştiriyor. Ayrıntılı bilgi için www.galerisanatyapim.com

Çetin Vakıfbank SanatGaleresi’nde

BAŞTA Ankara olmak üzere birçok şehirde sergilere katılan Ayperi Çetin’in resim sergisi 5 Aralık Salı günü Atakule Vakıfbank Sanat Galerisinde sanatsevenlerle buluşacak. Kayıhan Keskinok atölyesinden Sanatta Yeterlilik belgesi alan Çetin’in eserleri 17 Aralık’a kadar sergilenecek.

Trafik müfettişleri Ankara’da toplanıyor

FAHRİ Trafik Müfettişleri Derneği’nin trafik ve yol güvenliğinde karayolunda kural ihlali yapanları sivil otokontrol sistemi ile denetim yapan, trafikte çözümler üretmeye, sivil toplumu bilinçlendirmeye çalışan 11 bin fahri trafik müfettişlerini temsilen 4. Büyük kongresi 3 Kasım’da Ankara’da yapılıyor.

Dernekten kongre öncesi yapılan açıklamada, hükümetten aydın tarafsız ve siyaset dışı bu ulusal yapılanmaya sahip çıkması istenirken, şunlar kaydedildi:

"Çünkü siyasi otoritenin sahip çıkması ülkemiz için doğru olanları ve çözüm önerilerini de hızlandıracaktır. Kongreye, yaz mevsinini üç ayında günde ortalama 30 kişi, diğer ayların günlerinde ise ortalama 20 kişinin can verdiği Türkiye’de tüm Ankara’daki fahri trafik müfettişleri ile trafikte mağdur olmuş aileler de davet edilmişlerdir. Bu kongrede birçok önemli kararlar alınacağı gibi, Türkiye’de ilk defa 21 Haziran’da uygulanan Trafikte Sıfır Tolerans ve her yıl Mayıs ayında yapılması düşünülen Trafik Yürüyüşü konuları da genel kurulda karara bağlanacaktır."

Otobüslerde animasyon gösterimi

Ankara’da Mavi Özel Halk Otobüsleri Derneği, yolcuların keyifli vakit geçirmeleri için otobüslere televizyon koymaya başladı. Animasyon gösterimleri yolcuların büyük ilgisiyle karşılaştı. Şu anda deneme aşamasında olan proje, daha sonra bütün otobüslere uygulanacak. Ekranlara alınacak reklamlarla iyi bir gelir elde edilmesi planlanan uygulamada, otobüslerin duraklara varış - kalkış saatleri de yer alıyor. Umut ERDEM
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!