Zeynep'i bastılar

Güncelleme Tarihi:

Zeynepi bastılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Zeynep Uludağ'ı, Kumkapı'daki taciz cinayetinin sanığı olarak tanıdık. Medyanın ilgi odağı olan Zeynep ve cinayetle ilgili tartışmalar günlerce sürdü. Hapisten tahliyesinden sonra da filmiyle gündeme geldi Zeynep. Son olarak da evli bir erkekle fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Zeynep Uludağ, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kumkapı'da cinsel taciz cinayetinin medyatik sanığı Zeynep Uludağ, dün sabaha karşı Bahçelievler'de evli bir erkekle zina halinde basıldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Zeynep Uludağ'ın, aynı evde yakalandığı iki yıllık evli kaynak teknisyeni Tarkan P.'nin eski sevgilisi olduğu ileri sürüldü. Uludağ'ın annesi, Tarkan P.'nin üç yıl önce küçük kızı Sinem Uludağ ile sözlenip ayrıldığını açıkladı. Kumkapı cinayetinden sonra 13 ay hapis yatan ve çok zor günler yaşayan 21 yaşındaki Zeynep Uludağ, baskından sonra zinanın fiilen gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirlenmesi için Haseki Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne muayeneye sevkedildi.

KARISI YAKALADI

23 Temmuz 1995'de Kumkapı'da cinsel tacizle başlayan kavgada bıçakla yaralanan İsmail Kızılkaya'nın yaşamını yitirdiği olaydan sonra suçluluğu tartışma konusu olan, dava dosyası iki kez Yargıtay'dan dönen Zeynep Uludağ bu kez, kamuoyunda çok tartışılan zina suçlamasıyla gündemde... İddiaya göre Zeynep Uludağ, Fatih'teki mahallelerinden tanıştığı ve bir süre aşk yaşadığı Tarkan P.'nin Bahçelievler Merkez Mahallesi'ndeki evinde yakalandı. Tarkan P'nin giriş katındaki evini yağmurda su bastığı, eşinin annesinin yanında kalmasını fırsat bildiği ve eski sevgilisi Zeynep'i eve getirdiği ileri sürüldü. İki yıllık evli Tarkan P'nin eşi Ş.P., önceki gece kocasının eve gelmemesi üzerine durumdan şüphelenerek, kocasının daha önce ilişki kurduğunu bildiği Zeynep Uludağ'ın Bakırköy'deki evine gitti. Zeynep'in annesi Ersin Sakartay'ın, ‘‘Kızım evde yok'' demesi üzerine, şüphelenerek su baskınından sonra uğramadığı Bahçelievler'deki evine gidince kıyamet koptu. Ş. P.'nin annesi, ‘‘Kızım, uzun süredir aralarında bir ilişki olduğundan şüpheleniyordu. Eve girince onları yatak odasında çırılçıplak yakaladık. Ben kapıyı üzerlerinden kilitledim. Kızım da 200 metre uzaktaki karakola giderek haber verdi'' dedi. Ş.P.'nin annesi, Zeynep Uludağ'ın, 4-5 yıl önce kavga ettiği damadını karnından bıçakladığını da iddia etti.

KARDEŞİYLE NİŞANLANMIŞ

Baskını duyunca karakola koşan Zeynep Uludağ'ın annesi Ersin Sakartay, olayın komplo olduğunu iddia etti. Tarkan P.'nin üç yıl önce küçük kızı Sinem Uludağ ile sözlenip ayrıldığını belirten Ersin Sakartay ‘‘Oğlan ağzı bozuk bir çocuktu. Bizim ailemize uygun bir çocuk olmadığı için sözü attık. Mahalleye sokturmadık. Geçen hafta Tarkan, kızım Sinem'i görmüş, evlendiğini söyleyip görüşmek istemiş. Telefon numarasını almış. ‘Ablana geçmiş olsun demek istiyorum' demiş. Gece buluşup hep birlikte bara gitmişler. Sabaha karşı bardan çıkınca Tarkan ‘Bize gidelim, sizi eşimle tanıştırayım. Kahve de içeriz' demiş. Otomobili kullanan arkadaşı Canan'ı yalnız bırakmamak için Sinem gitmemiş. Sadece Zeynep gitmiş. Eve girince, Tarkan'ın kayınvalidesi bağırıp kapıyı üzerlerine kilitlemiş. Sonra da polise haber vermişler'' dedi. Tarkan P.'nin kız kardeşi Seren P. de ağabeyine karısı tarafından komplo kurulduğunu iddia etti. Dün öğleden sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevkedilen Tarkan P. ve Zeynep Uludağ tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakldı.

Anne: Komplo

Zina iddiasıyla gözaltına alınan Zeynep Uludağ'a kardeşi Sinem destek oldu (üstte). Baskını duyunca karakola koşan anne Ersin Sakartay, olayı komplo olarak değerlendirdi. Tarkan P.'nin kızkardeşi Seren P. de ağabeyine karısı tarafından komplo kurulduğunu iddia etti. Zeynep Uludağ, Kumkapı'da İsmail Kızılkaya'nın ölümüyle sonuçlanan cinsel taciz kavgasıyla ilgili 6 yıl 8 ay hapse mahkûm olmuş ve dosyası iki kez yargıtaydan dönmüştü. Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma kararına direnince dosya, uyuşmazlık nedeniyle Yargıtay Genel Kurulu'na gönderildi. Genel Kurul da Yargıtay'ın görüşü doğrultusunda karar vermişti.

Avukatı: Bu durumda Zeynep'i savunamam

Kumkapı Cinayeti'nden sonra suçsuzluğuna inandığı Zeynep Uludağ'ı sonuna kadar savunan, kadın örgütlerini harekete geçiren avukatı Nurhan Atahan, zina baskınını duyar duymaz önce karakola sonra Adliye'ye geldi. Morali bozuk olduğu görülen avukat Atahan, ‘‘Zeynep, evli bir erkek ile basılmışsa çok kötü. Affedilir bir durum değil. Bu durumda kendisini savunamam. Henüz kendisiyle konuşmadık. Gerekli araştırmayı yapacağım. Avukatı olup olmama konusunda kararsızım'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!