Yüzbaşıya hepatitli kan iddialarına inceleme

Güncelleme Tarihi:

Yüzbaşıya hepatitli kan iddialarına inceleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nde Askerlik Şubesi Başkanı iken Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen Yüzbaşı Gürkan Keleş'in, verilen kandan Hepatit C virüsü kaptığına ilişkin iddialar üzerine, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Tuncer Gürbüz, Yüzbaşı Gürkan Keleş'in Nevşehir Devlet Hastanesi'nde verilen kandan Hepatit C virüsü kaptığı iddialarına yönelik şunları söyledi:

''Hastanemizin Kan Bankası'ndan alınan kanlar, Hepatit B ve C, Frengi ve AIDS testlerinden geçirilir. Yüzbaşı Gürkan Keleş'in HepatitC virüsünü hastanemizden kaptığı yolunda kesin bir iddiası da yok, ama haber öyle değil. Konunun ortaya çıkması için inceleme başlattık.''

BAŞHEKİM: KANDA HEPATİT C YOKTU

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Adnan Süzer de, 1998 yılında hastanelerinde tedavi altına alınan Yüzbaşı Gürkan Keleş ile bizzat kendisinin ilgilendiğini, birkaç gün ara ile verilen 2 ünite kanda ise kesinlikle Hepatit C virisü bulunmadığını söyledi.

Dr. Süzer, ''Hastamızın dosyasında her türlü bilgi kayıtlı, isteyen gelir bunlara bakar. Sayın Keleş, mahkemeye başvuracakmış, kararı yargı verecektir'' diye konuştu. (Nevşehir/aa)




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!