Yurt genelinde kar imtihanı: İstanbul için müjdeli haber

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 07:44

Kar ve dondurucu soğuk yurt genelinde etkili olmayı sürdürüyor. Yurdun doğu bölgeleri için yoğun kar yağışının bir süre daha etkili olması beklenirken, İstanbul başta olmak üzere Batı bölgeleri için müjdeli haberi Prof. Dr. Orhan Şen böyle verdi "Artık bahar gelecek. Haftaya çiçekler açacak. Bugün itibariyla soğukları geride bıraktık..."

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı yurt genelinde aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Bazı illerde kar kalınlığı 3 metreye ulaşırken birçok yol ulaşıma kapandı, araçlar yollarda kaldı.

İSTANBUL'DA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Üç gündür yağışların etkili olduğu İstanbul'da bugün yoğun kar yağışı beklenmiyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün motokuryelerin trafiğe çıkmasına izin verildiğini duyurdu.

"ARTIK ÇİÇEKLER AÇACAK..."

Kar yağışının İstanbul başta olmak üzere Batı bölgeleri için sona erdiğini söyleyen Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de "Artık çiçekler açacak. Bahar gelecek" dedi.

"BU KAR İSTANBUL İÇİN SON KARDI"

CNN Türk yayınında konuşan Prof. Dr. Orhan Şen şunları söyledi;

--Batı bölgeleri kışı geride bıraktı bugün itibariyle. Esasında Mart ayı baharın ayıdır ama kışı yaşattı bu sene. Batı'da kar bitti ancak Doğu'da devam edecek.

Haberin Devamı

--Sıcaklıklar her gün bir derece artacak. Hafta sonunda Batı'da sıcaklıkların 10 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren eğer 1 Nisan şakası yapmazsa artık 20 dereceleri göreceğiz.

 

Yurt genelinde kar imtihanı: İstanbul için müjdeli haber

 

METEOROLOJİ'DEN SON UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kırklareli, Tekirdağ, Kayseri ve Siirt çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARS'TA ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı durma nokta noktasına getirdi.

Sarıkamış-Erzurum karayolunda mahsur kalan onlarca vatandaşın imdadına Karayolları, İl Özel İdaresi ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yetişti.

Yurt genelinde kar imtihanı: İstanbul için müjdeli haber

Haberin Devamı

Ekiplerin müdahale ettiği vatandaşların araçları kaldıkları yerden çekildi. Vatandaşlar daha sonra iş makineleri vasıtasıyla ilçe merkezi nakledildi. Soğuktan donmaktan son anda kurtarılan vatandaşlar, ekiplere teşekkür etti.

Araçların adeta kara gömüldüğü Sarıkamış’ta kar yağışı ve tipi devam ediyor. Yetkililer vatandaşları mecbur kalmadıkları takdirde araçlarıyla kent dışına çıkmamaları konusunda uyardı.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Bursa, Balıkesir ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kuvvetli ve yoğun kar yağışları sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma, tipi, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yeni kar örtüsü nedeniyle çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerektiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!