Yunanlı mısınız

Güncelleme Tarihi:

Yunanlı mısınız
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2002 01:59

Alman ZDF TV'sinde yayınlanan bir programa katılan ‘Sultans Of The Dance’ danslarıyla izleyicileri büyüledi. Ancak sunucu Thomas Gottshalk, grubun Türkiye'den geldiğini bildiği halde, ‘‘Yunanlı mısınız?’’ diye sordu. Sunucunun bu tavrı Türk izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

TÜRKİYE'nin ünlü dans topluluğu ‘Sultans Of The Dance’ı', Alman ikinci kanalı ZDF'e konuk eden sunucu Thomas Gottshalk, ‘‘Yunanlı mısınız?’’ diyerek grubu ve Türk izleyicileri şoke etti.

23 milyon kişinin izlediği ‘‘Wettend, das?’’ (Bahse Girer misin?) adlı progamda muhteşem danslarıyla ekran başındaki izleyicileri büyüleyen ekibimizle röportaj yapan Gottschalk'ın tavrı Almanya'daki vatandaşlarımızı da çileden çıkardı. Ekipte Almanca ya da İngilize bilen dansçı arayan Gottschalk'ın, programda bir tercüman bulundurmaması Türk izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Bunlar İrlanda dansı mı?

Az derecede Almanca ve ingilizce bilen iki dansçıyla konuşan sunucu, ekibimizin Türkiye'den gittiğini bilmesine rağmen ‘‘Türk ve Türkiye’’ kelimelerini hiç kullanmadı.

‘‘Bunlar İrlanda dansı mı?’’ diye soran ve ‘‘Hayır Anadolu kökenli’’ yanıtı alan Gottschalk, bu kez ‘‘Öyle mi Ege'nin hangi tarafından?, Siz Yunanlı mısınız?’’ dedi. Sunucunun bu tavrı grup üyeleri ve Türk izleyicileri şoke etti.

Joe Cocker, Britney Spears, Rod Stewart ve Celine Dion'un da katıldığı program sonununda gazetemizin Frankfurt'taki Haber Merkezi'ni arayan okurlar, ‘‘Ekipte niye dil bilen kimse yoktu? Türkiye adı yeterince vurgulanmadı’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. Gottschalk'ın Türkiye adını kullanmayıp, ‘‘Bhosporus'tan, Ege'den gelen dansçılar’’, ardından da ‘‘Türkiye veya Yunanistan'dan gelmeleri önemli değil’’ demesi Türk izleyicilerin tepkisine yol açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!