Yunanistan diken üstünde

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan diken üstünde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 01:29

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da ırkçı Altın Şafak Partisi’nin yükselmesiyle başlayan sağ-sol gerilimi artıyor.

Haberin Devamı

Önceki akşam iki Altın Şafakçı genç sokak ortasında öldürüldü. Polise göre saldırı, eylül ayındaki solcu rap’çi Pavlos Fisos’a yönelik ölümcül saldırının intikamı gibi duruyor.

KOMŞU Yunanistan tedirgin. Önceki akşam ırkçı Altın Şafak Partisi’ne mensup iki gencin sokak ortasında öldürülmesi, eylül ayında bıçaklanan solcu rapçi Pavlos Fisos’un ölümüne misilleme olarak yorumlanıyor. Medyada ülkenin yeni bir şiddet dalgasıyla mı karşı karşıya olduğu konuşulurken, polis işitme ve konuşma engelli bir şüpheliyi arıyor.
İpucu motosiklet: Saldırganların kullandıkları “Honda” marka motosikletin duyma ve konuşma engelli bir kişiye ait olduğu belirlendi. Çalındığına dair polise ihbar yapılmadığı anlaşılan motosikletin sahibinin birkaç gündür ortalıkta görünmemesi şüpheleri arttırdı. Ailesi polise “Oğlumuzdan iki-üç gündür hiç haber almadık” dedi Altın Şafak üyeleri Yorgo Fundulis ve Manolis Kapelonis’in hayatlarını kaybettiği Aleksandros Yerontas’ın (29) ise ağır yaralandığı saldırıda kullanılan tabancanın daha önce herhangi bir saldırıda kullanılmadığı açıklandı. Saldırı yerinde 9 mm’lik 12 mermi kovanı bulundu.
Anneden barış çağrısı: Polis, saldırının daha önce bir polis ile bir gazeteciyi öldüren “Fanatik Devrimciler” (Sehta) adlı terör örgütünün işi olabileceği görüşünde. Polis aşırı solcu grupların sık sık etkinlik düzenlediği yerlerde arama yaparken, durumu ciddi olan Yerontas’ın annesi, televizyona çıkıp “Ülkemizin iyiliği için farklılıklarımızdan kurtulalım ve bu katliamlara son verelim” diye çağrı yaptı.

Haberin Devamı

Çifte endişe

Yunan hükümeti terörün yeniden hortlaması karşısında endişeli. Hükümet “organize suç örgütü kurma” suçlamalarıyla Altın Şafak’ın liderleri Nikos Mihaliolakos ve 2 milletvekilinin tutuklanarak hapsedilmesi ile kamuoyunda bozulan kaybettiği itibarını yeniden kazanmasından korkuyor. Altın Şafak ise tehditlere rağmen kendilerine koruma vermeyen Samaras hükümetini de son saldırılardan sorumlu tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!