Yunan milleti can, vekil maç derdinde

Güncelleme Tarihi:

Yunan milleti can, vekil maç derdinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 13:39

Yunan hükümeti, AB ve IMF’nin verdiği ödevi tamamladı. Geçen hafta 300 üyeli parlamentoda 152 oyla 13.5 milyar euroluk yeni kemer sıkma, tasarruf ve vergi paketini geçiren Andonis Samaras başbakanlığındaki koalisyon hükümeti bu sabaha karşı da 167 oyla 2013 bütçesini onayladı.

Haberin Devamı

Yunanistan şimdi iflas etmemek için AB ve IMF’den bir an önce 31.5 milyar euroluk kredi dilimini vermelerini bekliyor.

Üç gün süren bütçe görüşmelerinde en çok tartışılan konulardan birisi, Pazar gecesi kritik oylamaya saatler kala, çok sayıda milletvekilinin genel kurul salonunu terk ederek, siyasi liderlerin konuşmalarını dinlemek yerine, televizyonların bulunduğu odalara dağılıp Olimpiakos-AEK futbol maçını izlemeyi tercih etmeleri oldu.

Sosyalist Pasok’un güzelliği ile de dikkat çeken milletvekili Eva Kaili, bir ara milletvekillerinin dinlenme salonuna girdiğinde gördüğü manzara karşısında şaşırıp, “Ya böyle bir günde maç mı izlenir?” diye sorunca, diğer milletvekillerinin tepkisiyle karşılaştı. Hatta iki milletvekili Kaili’ye “Çekil oradan göremiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Haber, Yunan internet sitelerinde “Utanmazlar” ve “Yunanistan yanarken onlar maç izledi” başlıklarıyla duyuruldu.

YUNAN VEKİL EVA KAİLİ / FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55ea50a5f018fbb8f877d3e3
“CHAVEZ Mİ KURTARACAK?”

Bu arada Başbakan Samaras, tarih vermeden Yunanistan için hayati önem taşıyan 31.5 milyar euroluk kredi diliminin yatırılacağını söyledi. Samaras konuşmasında Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisi lideri Aleksis Tsipras’a da, “Bizi kurtaracak bildiğiniz bir kahraman var mı? Yoksa Chavez gibi birini mi düşünüyorsunuz?” diyerek yüklendi. Tsipras ise, “Siz kredi dilimini alamazsanız ne yapacaksınız asıl onu söyleyin. (Almanya Başbakanı Angela) Merkel Yunanistan’ın koloni olmasını istiyor” diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!