Yolunu kaybeden gazeteciler valiyi alarma geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Yolunu kaybeden gazeteciler valiyi alarma geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 20:03

RÜZGAR Enerji Santralleri’ne (RES) karşı İbrahimkavağı Köyü’ndeki eylemi takip etmek için Aydın’dan yola çıkan 7 gazeteciden haber alınamaması üzerine Valilik harekete geçti. Yaklaşık beş saat boyunca haber alınamayan Aydınlı gazetecilerin yollarını kaybettikleri ve cep telefonları çekmediği için sinyal alınamadığı ortaya çıktı.

Aydın’da görev yapan bir grup gazeteci, İbrahimkavağı Köylüleri’nin Madran Dağı’nda RES’e karşı yapacakları eylemi takip etmek için bugün otobüs kiralayıp, saat 14.30’da yola çıktı. Köye gitmeden önce Çine’nin Alabayır Mevkii’ndeki orman yangınını haberleştirmek için güzergah değiştiren 7 gazeteciden, haber alınamadı. Yeni Asır Gazetesi muhabiri Erdal Karakavukoğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Melek Uz, İHA muhabiri Mehmet Barlas, Show TV muhabiri Hüseyin Doğan, Yerel Gündem muhabiri Metin Can, Habertürk Gazetesi muhabiri Durmuş Kılınç, Yeni Ufuk Gazetesi muhabiri Gezgin Değirmenci’nin cep telefonuna ulaşılamadı.

7 gazeteciye ulaşılamaması üzerine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, alarma geçti. Vali Coş, yer tespiti için çalışma başlatılması talimatını verdi. Gazetecilerin bulunması için jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri devreye gireceği saat 19.30 sıralarında sevindirici haber geldi. Gazetecilerin yolu şaşırdıkları için kayboldukları ve bulundukları mevkide telefonların çekmediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!