Trafik var mı? İşte anlık bayram trafiği yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Trafik var mı İşte anlık bayram trafiği yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2019 08:14

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini başlaması dolayısıyla şehir dışına çıkacak olan vatandaşlar, yurt genelinde trafik yoğunluğuna neden oluyor. Yola çıkma hazırlığı yapan sürüler evlerinden çıkmadan önce anlık trafik durumunu merak edip internette araştırıyor. Peki, trafik var mı? Yol durumu nasıl? İşte, anlık bayram trafiği yoğunluğu

Haberin Devamı

İstanbul trafiğinde tatil yoğunluğu başladı. Cumartesi günü başlayacak 9 günlük Ramazan tatili nedeniyle yola çıkan vatandaşlar, özellikle İstanbul-Ankara yönünde akıcı yoğunluğa neden oluyor. Peki, trafikte son durum ne? Yollar açık mı? İşte, İstanbul’da yol durumu

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek için yola çıkanlar, Türkiye’nin dört bir yanında özellikle büyükşehirlerde yoğunluğa neden oldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Ankara istikametinde araç kuyrukları oluştu. Köprüye çıkan yan yollarda da yoğunluk gözlendi. Köprüdeki trafik havadan görüntülendi. Otoyolda yoğunluğun bugün de devam etmesi bekleniyor. 

TÜRKİYE GENELİ YOL DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Havadan yoğun denetim yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu bayramda da havadan denetimlere ağırlık verilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Diyarbakır başta olmak üzere 25 ilde 126 saat helikopter ile denetim yapılacak. Ayrıca 71 ilde bin 565 saat drone ile kural ihlali yapan sürücüleri tespit edecek.

Otobüslerde sivil ekipler yolcu gibi denetim yapacak

Bayram süresince toplam bin 520 yolcu otobüsü, yolcu olarak binecek sivil ekiplerce habersiz olarak denetlenecek. Terminallerde ve ara istasyonlarda şehirler arası otobüs denetimleri artırılacak. Terminallerde izin verilen yerler dışında şehirler arası otobüslerin kalkışlarına ve korsan taşımacılığa izin verilmeyecek. Sefere çıkan bütün otobüsler denetlenecek, şoförlerin kural ihlali yapmamaları, sürücü ve yolcuları seyahat süresince emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirilerek bu hususa ilişkin kontrollere özel önem verilecek.

Şehirler arası yolcu otobüsleri ile 30 Mayıs-11 Haziran 2019 arasında tarifeli yolcu taşımalarına izin verilen B2/D2 yetki belgeli TUR araçlarının, SRC belgeleri, taşıma sözleşmeleri, yedek şoför, takograf (hız, çalışma/dinlenme süreleri) cihaza takılı sürücü belgesi/kartının aracı kullanan kişiye ait olup olmadığı titizlikle incelenecek.

Otobüslerin karıştığı kazalar da dikkate alınarak özellikle 02.00-08.00 ve uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı dikkat kaybının oluştuğu 05.00-07.00 saatleri arasında şoförler araç dışına davet edilecek, gerekli kontrollerin yapılması ve dinlenmeleri sağlanacak.
Özel İzin/Özel Yük Taşıma İzin Belgesi kapsamındaki araçların 01-09 Haziran 2019 arasında trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

184 bin 825 personel bayramda görev yapacak

Haberin Devamı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bayram öncesi alınan tedbirler, uygulamalar ve trafik önlemleri çalışmalarını incelemek üzere Aksaray’a geldi. Aksaray-Ankara Karayolu ve Adana Karayolu üzerinde bulunan uygulama noktalarını ziyaret ederek uygulamaları yerinde inceleyen Bakan Yardımcısı Ersoy, sürücüler ve yolcu otobüslerindeki vatandaşlarla da görüşerek bilgilendirme yaptı.

Vali Ali Mantı ve Emniyet Müdürü Ali Karabağ ile birlikte incelemelerini yapan Bakan Yardımcısı Ersoy, yaptığı açıklamada, “Elhamdülillah şu ana kadar üzücü bir haber yansımadı. İçişleri Bakanlığı olarak bayramımızın daha güzel geçmesi, bayram günlerimizin daha huzurlu, mutlu olması ve acısız bir bayram geçirmemiz için Bakanımızın önderliğinde çok yoğun tedbirler aldık. Bayram tatili 9 gün olmasına rağmen 11 günlük bir planlama yaptık. Vatandaşlarımızın hem tatile gidişlerinde, dönüşlerinde birer günde ilave ederek 11 günlük bir planlama yaptık. Bu süre içinde 101 bin timimiz ve 184 bin 825 personelimiz trafik denetimlerinde görev alacaklar. Yine aynı şekilde bakanımız başta olmak üzere bakan yardımcılarımız, jandarma genel komutanımız, emniyet genel müdürümüz, onların yardımcıları, daire başkanları, illerde valilerimiz, il jandarma komutanlarımız, il emniyet müdürlerimiz, onların yardımcıları, ilçelerimizde kaymakamlarımız, komutan ve müdürlerimiz hepimiz bu bayram süresi içinde sahada olacağız. Gerçekten son dönemde aldığımız önlemlerle trafik kazalarında kayda değer bir düşüş yaşadık. Çok önemli bir acımızdı, sorunumuzdu. Bu soruna ciddi şekilde parmak basmaya ve yılda binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, binlerce ailenin acı çekmesine, yüz binlerce kişinin yaralanmasına neden olan kazalarımıza karşı yoğun önlemler alıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!