Yolcu motorunda yangın paniği

Güncelleme Tarihi:

Yolcu motorunda yangın paniği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 00:00

İstanbul’da, Adalar-Bostancı seferini yapan Mavi Marmara Kooperatifi’ne ait Sabret isimli yolcu motoru, Büyükada’dan 230 yolcusuyla ayrıldı.

Haberin Devamı

Yolcu motoru, Bostancı açıklarına geldiğinde, makine bölümünde yangın çıktı. Dün saat 17.00 sıralarındaki yangın yolcular arasında büyük paniğe neden oldu. Motorun içi dumanla doldu. Yangının haber verilmesi üzerine Bostancı sahiline çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada yine aynı kooperatife ait Yeni Ahmet Kaptan ve Demokan isimli yolcu gemileri, yanan motora yanaşarak can yeleklerini giyen yolcuları aldı.
Kıyı Emniyeti-1 ve Kıyı Emniyeti-3 tahlisiye botlarıyla Bostancı’da kıyıya çekilen tekneye itfaiye ekipleri karadan müdahale etti. Makine dairesine giren ekipler yangını söndürdü. Yangın sırasında oluşan yoğun dumandan etkilenen bir kişi, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. İskeleye çıkarılan yolcular ise tepkiliydi. Bir yolcu “Duman içinde boğuluyorduk. Yangın söndürme cihazını kullanmayı bilmiyorlar” dedi. Bir yolcu da “Tekne ağzına kadar insan doluydu” diye konuştu. Yangının, elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!