YKS'de tercihler değiştirilebilir mi? Üniversite adaylarının gündeminde yer alıyor! İşte ÖSYM cevabı

Güncelleme Tarihi:

YKSde tercihler değiştirilebilir mi Üniversite adaylarının gündeminde yer alıyor İşte ÖSYM cevabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 18:10

YKS tercihlerinin değiştirilip değiştirilmeyeceği, başvuruların başlaması ile milyonlarca üniversite adayının odaklandığı konu haline geldi. İstedikleri üniversitenin hayalini kuran adaylar ÖSYM'nin yaptığı duyuru ile 27 Temmuz'da YKS tercihlerini yapmaya başladılar. ÖSYM'nin AİS ekranından üniversite tercihlerini tamamlayacak olan adayların tercih değiştirme talepleri başvuru tarihlerinde kritik önem taşıyacak. Peki, YKS'de tercihler değiştirilebilir mi? İşte, milyonlarca adayın merak ettiği sorunun yanıtı hakkında ÖSYM'nin açıklaması.

Haberin Devamı

YKS tercihleri değiştirilebilir mi sorusu, binlerce adayın gündemindeki konu olmaya devam ediyor. YKS tercihleri kapsamında adaylar, işlemlerini tamamladıktan sonra yeniden bir tercih sürecine girip giremeyeceğini öğrenmek istiyor. İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

YKS'de tercihler değiştirilebilir mi sorusu, süreç kapsamında gündeme geldi. ÖSYM'de edinilen bilgilere göre adaylar, tercih bildirim işlemini tamamlayıp kaydettikten sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilecek. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi aynı elektronik ortamda yapacaklar.

Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!