ÖSYM'den yanıt bekleniyor: YKS ek tercih süreci ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYMden yanıt bekleniyor: YKS ek tercih süreci ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2019 23:33

YKS ek tercih sürecini bekleyen üniversite adayları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) resmi sayfasını sık sık ziyaret ediyor .Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Peki, YKS ek tercih süreci ne zaman başlayacak? İşte, YKS ek tercih süreciyle ilgili son durum16.08.2019 21:58

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde 2019 YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile yaklaşan ek tercih dönemi üniversite adaylarının araştırdığı konulardan biri oldu. Lisans ve ön lisans programlarına, boş kontenjanların açıklanmasıyla yerleşmeyi bekleyenler, konuyla ilgili bilgileri merak ediyor. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite ikinci yerleştirme tarihi belli oldu mu? İşte, o konular hakkında detaylar.

Üniversite ek tercih dönemiyle ilgili ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak 16-21 Ağustos 2019 tarihlerinde alınmaya başlanan üniversite kayıtlarının ardından, boş kontenjanların belli olması sonrası ek tercih süreci başlayacak. Konuyla ilgili detaylar netleştikçe haberlerimizde yer vereceğiz.

EK TERCİH SÜRECİ HAKKINDA BİLGİLER

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

ELEKTRONİK KAYITLAR BAŞLADI

Haziran ayında düzenlenen 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından üniversiteli olmak için geriye son bir adım kaldı. Örgün ve açıköğretim lisans ve önlisans düzeyinde yaklaşık 1 milyon aday, bugünden itibaren 21 Ağustos’a kadar yerleştikleri üniversitelere e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden elektronik kayıt yapabilecek. Adaylar elektronik kayıt yapmayı tercih ederlerse kayıt için üniversiteye gitmelerine gerek kalmıyor. Şahsen yapılacak kayıtlar ise 19-23 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Adaylar bu tarihlerde üniversitelere giderek doğrudan kayıt olabilecek. Bütün devlet üniversitelerine e-kayıt yapılabiliyor. Vakıflarda da yaklaşık 50 yükseköğretim kurumuna bu yolla kayıt imkanı sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!