YKS ek tercih süreci sona eriyor - Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YKS ek tercih süreci sona eriyor - Ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2019 13:01

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ek tercihleri için verilen süre bugün doluyor. Açıköğretim ve örgün programları toplamında lisansta 66 bin 974; önlisansta 124 bin 166 boş kontenjan bulunuyor. Belirtilen boş kontenjanlara başvuru yapan üniversite adayları heyecanla ek yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Peki, YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YKS sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri için verilen süre 11 Eylül 2019 tarihinde sona erecek. ÖSYM tarafından paylaşılan boş kontenjanlara göre, tercih işlemlerini tamamlayan üniversite adayları şimdiden sonuç tarihini merak ediyor. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’den sonuçlarla ilgili bir duyuru yapılmadı, ancak geçtiğimiz yıl baz alındığın YKS ek tercih sonuçlarının 7 ila 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 2018 yılında 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında alınan YKS ek tercihlerinin sonuçları 28 Eylül’de duyurulmuştu.

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Ek yerleştirmelerle bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C’de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!