Yine görüşülür

Güncelleme Tarihi:

Yine görüşülür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7’de dün gece katıldığı İskele Sancak programında soruları yanıtlarken önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın müzakere çağrısına olumlu yanıt verirken “İmralı’yla ilgili görüşmeler yeniden olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Terör şu anda bitecek gibi bir tespit kolay değil

“Terör şu anda bitecek gibi bir tespiti yapmak kolay değil. Bazıları İspanya, İngiltere, Sri Lanka modellerinden bahsediyor. Orası bir ada, tamamen yerle bir etmiş işi bitirmişler. Biz hukuk devletiyiz diyoruz. Atacağımız adımları da bu çerçevede atacağız diyoruz. Hukuktan anlamayana da Şemdinli’de Beytüşşebap’taki gibi gereği yapılacaktır. İmralı olsun Oslo olsun açık net bu adımları da attık. Acaba nerede bir şey var bunu görelim. Eğer bu görüşmelerle bir şey elde edeceksek bununla yapalım. Oslo’da olacaksa Oslo’da yapalım. O yüzden MİT Müsteşarı olarak Emre Bey zamanından itibaren başlattık görüşmeleri, sonra Hakan Bey geldi aynı şekilde devam etti. Şu anda kesilmenin bazı sebepleri oldu. O da iletişimdeki samimiyetsizlikti. İster istemez ‘keselim bu işi’ dedik.

Haberin Devamı

Oslo ile ilgili uydurma yazıyı, PKK servis etti

(CHP’nin açıkladığı Oslo metni) Çok ciddi bir yanlış ve yalan haber uçurmayı bölücü terör örgütü Oslo ile ilgili bahsetti. O aslında bir belge değil. Onların hazırladığı kendilerine göre uydurma 9-10 maddelik bir yazı. Bunu belge olarak sundular. Oradaki görüşmelerden bunun içinde yok mu, vardır tabi. Ama bir evrakın belge olması için tarafların altında imzası olması gerek. Var mı? Yok. Terör örgütü bunu servis etti. Bu konularda BDP’nin bu çağrısını ne denli kale alırız o ayrı konu. Benzer çağrıyı CHP de yaptı. Görüşmede biz de çağrıda bulunduk ama hâlâ CHP’den bizim çağrımıza cevap gelmedi. Meclis açılınca biz onlara ‘ne oldu hani ekipleri çalıştıracaktık’ diyeceğiz. ‘Gelin hep beraber bu taşın altına elimizi koyalım ne gerekiyorsa yapalım’ diyeceğiz.

Kardeşi İmralı’ya gitsin  istedik, gitti, görüştü

Bu arada İmralı’yla ilgili görüşmeler yeniden olabilir. Kampanyalardan biri ‘İmralı’daki öldü, öldürüldü.’ Böyle kampanyalar var. Geçen kardeşinin oraya gitmesini istedik. Kabul edildi, gitti, görüştü, geldi. Demirtaş’ın açıklaması buradan kaynaklanıyor. Oradan mesaj geldi. Zannediyorum o onları rahatlattı. Avukatlarını kendisi de kabul etmiyor, zaman zaman bizim de uygun görmediklerimiz oluyor. Görüşmeleri dışarıya maniple ederek taşıdılar.”  ANKARA

Kongre hediyeleri

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’ne dün sabah saatlerinde gelenler karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Genel Merkez binasının girişi, üzerinde isimler yazılı kolilerden oluşan duvarla kaplanmıştı. Kolilerin üzerinde AK Parti milletvekilleri ve delegelerin isimleri olduğu görüldü. Kolilerin içinde üzerinde Başbakan Erdoğan’ın isminin yer aldığı bir çanta; çantanın içinde de Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu 3 farklı renkte kalem, şapka, kitaplar ve faaliyet raporu yer aldı. Hediye kitaplar arasında Osman Can’ın, “Türkiye’de hukuk” adlı kitabı da bulunuyor.

Yaklaşımı beni üzmüştür

Başbakan Erdoğan, İslam dünyasında büyük tepkiye yol açan Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmle ilgili önemli açıklamalar yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisine ve Hıristiyanlığa yönelik ifadelerin ABD’de düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi: “Bu filmi duyduğumuz zaman bizimde tepkimiz oldu tabii ki ama biz olayın Libya’daki ABD elçisinin öldürüleceğine kadar gideceğini düşünmemiştik. Ben Brezilya devlet başkanını da aradım, Başkan Obama’yı da aradım. Obama kınadığını söylüyor fakat biz bunları düşünce özgürlüğü içerisinde değerlendiriyoruz şeklinde yaptığı yaklaşım beni üzmüştür, böyle bir yaklaşım koymamalıydı. Obama reddediyor fakat ben ondan daha sert bir şey beklediğim için bunu söylüyorum.”

Hakaret filmine erişim engeli

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nun talebiyle Ankara 13’üncü Sulh Ceza Mahkemesi, Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmin görüntülerinin yayından kaldırılması ve bahse konu yayınlara erişimin engellenmesine karar verdi. Mahkemenin kararında filmin, “toplumsal ve giderek dünya barışını bozabilecek niteliğe sahip olduğu, filmin yayınlanmasının sonrası gelişen olayların bunu doğruladığı” ifade edilerek, “talebin haklı olduğu” belirtildi. Brezilya’da bir mahkeme de YouTube’un filmi yayından kaldırması yönünde karar aldı.  AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!