Yine geleceğiz bu kez Kudüs’e

Güncelleme Tarihi:

Yine geleceğiz bu kez Kudüs’e
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 00:00

Gazze’ye gitmek isteyen Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail askerleri tarafından katledilen 9 Türk’ün cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı gasilhanesinde yıkandı.

Haberin Devamı

   

SALDIRIDA ÖLENLER İÇİN CENAZE NAMAZI

AİLELER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU - FOTO GALERİ

Daha sonra 8 cenaze Fatih Camisi’ne götürüldü. İsrail kurşunlarına hedef olan 55 yaşındaki eski milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazında eşinin tabutu başından İsrail’e meydan okudu: “Unutma İsrail, yine geleceğiz, hem de Kudüs’e.” Cenaze töreni boyunca eşinin Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutunu okşayan Topçuoğlu, “Önce plastik, arkasından gerçek mermilerle ateş ettiler. Bizimkiler de ancak kendilerini savundu. İsrailliler baktılar ki baş edemeyecekler, kıyıma geçtiler” diye konuştu. Oğul Aytek Topçuoğlu da annesine, “Ben senin neden ağladığını biliyorum. Sen de onunla birlikte şehit olamadığın için ağlıyorsun. Ama ağlama anneciğim, merak etme, bu sefer birlikte gideceğiz” dedi.

Tekbirler ve İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde cami avlusuna alınan cenazeler musalla taşlarına konuldu. Sadece Cevdet Kılıçlar’ın cenaze töreni yakınları henüz gelmediği için yarına kaldı.

Şam Müftüsü de vardı

Aralarında Şam Müftüsü’nün de bulunduğu 8 imam, tek tek her yardım gönüllüsünün cenaze namazını kıldı ve helallik aldırdı. Necdet Yıldırım’ın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. İHH görevlileri Cengiz Akyüz’ün İskederun’da, Ali Heyder Bengi’nin Diyarbakır’da, Cengiz Songür’ün İzmir’de, Çetin Topçuoğlu’nun Adana’da, Fahri Yaldız’ın Adıyaman’da, Furkan Doğan’ın Kayseri’de, İbrahim Bilgen’in Siirt’te toprağa verilceğini açıkladı. Cevdet Kılıçlar da bugün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Saf tuttular

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve İran’ın İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heideri cenazelerin önünde saf tuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!