İsrail saldırısında ölenler için cenaze namazı

Güncelleme Tarihi:

İsrail saldırısında ölenler için cenaze namazı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 12:39

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda hayatlarını kaybeden 9 yardım gönüllüsünden 8'inin cenazesi, Fatih Camisi'ne getirildi.

Haberin Devamı

SALDIRIDA ÖLENLER İÇİN CENAZE NAMAZI

AİLELER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU - FOTO GALERİ

Tekbirler ve İsrail aleyhine atılan sloganlar eşliğinde cami avlusuna  alınan İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Fahri  Yaldız, Cengiz Songür ve Cengiz Akyüz ile Türk asıllı ABD vatandaşı Furkan  Doğan'ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, masalarla artırılan musalla taşlarına  konuldu.

Bu arada, aynı saldırıda hayatını kaybeden İHH çalışanı gazeteci Cevdet  Kılıçlar için ise yarın aynı camide tören düzenleneceği öğrenildi.

Cenazeye çok devlet erkanından çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haberin Devamı

İHH Başkanı Bülent Yıldırım cenaze namazından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Kayıplarımız var. Bu kayıpların içinde başka ülkelerden arkadaşlarımız da var. Sonuçta biz bir ümmetiz. O gemiye beraber bindik ve orada bir saldırıya uğradık.

Dünyanın gözü önünde kanunsuz bir şekilde arkadaşlarımız katledildi. Ama bir şeyi söylemek istiyorum. Bize ateş edildiğinde bunların elinden silahları aldık ve bunları bir yere koyduk. Bunlar İsrail’in en güçlü birlikleriydi. Ve arkadaşlarla bir karar verdik. Dedik ki dünyaya haksız görünmeyeceğiz.

Onlar istediğini yapsın biz Filistin’in kurtuluş iç.in şehit olmayı biliriz dedik ve şehit olduk.

Biz onların yaralarını sarıp su verirken yukarıdan şehidimizin haberi geldi. Biz yine yaralarını sarıyoruz yukarıdan yine şehit haberi alıyoruz.

Haklı davamızda haksız düşmeyeceğiz. Bütün dünya arkamızda. Şu siyonizmi yerinden oynatacağız. İçimizde, Müslümanlar, Hıristiyanlar ve vicdan sahibi Yahudiler var.

Allah bir an önce Filistin’i kurtarsın.

Yıldırım’ın konuşması sık sık tekbir sesleri ve Siyonistler hesap verecek sloganlarıyla kesildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!