Yılın ilk gününde cinayet gibi kaza

Güncelleme Tarihi:

Yılın ilk gününde cinayet gibi kaza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2005 01:46

Gözcü Gazetesi Yayın Yönetmeni Rahmi Turan’ın sekreteri Oya Kayaoğlu, içinde bira kutusu olan bir aracın çarptığı otomobilde yanarak öldü. Kazaya yol açıp kaçan şoför 3 saat sonra yakalandı.

45 yaşındaki Oya Kayaoğlu, eşiyle baş başa geçirdiği yılbaşı gecesinin ardından İstanbul Bahçelievler’deki evinden dün sabah Güneşli’deki işyerine gitmek için yola çıktı. Hürriyet Gazetesi’nin 38 yıllık foto muhabiri Atılay Kayaoğlu’nun eşi, Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan’ın sekreteri olan Oya Kayaoğlu’nu, gazete şoförlerinden Erdoğan Yarıcı taşıyordu. 34 TY 2681 plakalı Fiat Siena marka araca, O-1 Karayolu Çobançeşme mevkiinde 90 km hızla giderken, arkadan gelen Honda Civic marka bir otomobil hızla çarptı.

Kontrolden çıkan öndeki araç, bariyerlere saplandı. Yarıcı ve Kayaoğlu, otomobilde sıkışırken LPG’li araç alev aldı. Şoför Yarıcı, ayaklarıyla ön camı kırarak, yardım istedi. Çevredekiler, şoförü ayaklarından çekerek ölümden kurtardılar.

Çarpmanın şiddetiyle arka koltuktan ön tarafa fırlayan Oya Kayaoğlu ise bütün çabalara rağmen yanan otomobilden çıkarılamayınca hayatını kaybetti.

KAÇTI AMA YAKALANDI

Vatandaşlar, alevler içinde sıkışan iki kişiyi kurtarmaya çalışırken çarpan otomobilin sürücüsü ise, ‘Ben çekici çağırmaya gidiyorum’ diyerek aracını da bırakıp kaçtı. Otoparka çekilen Honda’nın içinde bira kutusu, ‘Sosyete Alev’ yazılı kartvizitler bulundu. Otomobilin 23 yaşındaki Fatih Kılıçarslan’a ait olduğu belirlendi. ‘Sosyete Alev’ takma adlı Kılıçarslan gözaltına alındı. Kılıçarslan’ın ifadesi doğrultusunda otomobili kullandığı iddia edilen arkadaşı Uğur Çapa da yaklanıp gözaltına alındı. Daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. ‘Sosyete Alev’ takma adlı Kılıçaslan, gözaltına alındı. Ancak Kılıçaslan otomobili arkadaşının kullandığını iddia edince, Uğur Çapa da yakalandı. Çapa, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu.

5 yıl 4 ay yatıp çıkacak

Kazaya neden olan sürücü, Türk Ceza Kanunu’nun halen uygulanan 455’inci maddesiyle yargılanacak. Bu maddeye göre fail, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılsa en fazla 5 yıl 4 ay hapis yatacak.

Yeni yasada daha ağır

1 Nisan 2005’te yürürlüğe girecek yeni TCK’nın 85’inci maddesinde ise taksirli ölüm suçlarında ceza oranı artırıldı. Bu maddede, ‘Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ denildi.

Dumanı görünce kaçtım

Otomobilin sahibi Fatih Kılıçaslan (kadın kıyafetli), ifadesinin ardından serbest kaldı. Otomobili kullanan Uğur Çapa ise, ‘Aracı arkadaşımdan habersiz almıştım. Araç kontrolümden çıktı. Yanan otoya çarptığımı hatırlamıyorum. Dumanları görünce korkup, kaçtım. Avcılar’daki arkadaşıma gittim.’ dedi.

Gazeteci eş: Gitme beraber gidelim dedim

Kazayı haber alarak olay yerine gelen Oya Kayaoğlu’nun eşi Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Atılay Kayaoğlu, ‘Sabah eşime ‘Seni işe ben götüreyim’ dedim. Ancak ‘11.00’de şoför gelecek’ dedi. Ben de ‘Telefonla ara gelmesin, beraber gidelim’ dedim. Tam telefonla arayacaktı, 11.00’e çeyrek kala zil çaldı, şoför geldi. O da çıktı gitti’ diyerek gözyaşı döktü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!