Yılgınlığa hiç gerek yok, bakın Doris 90 yaşında ne yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Yılgınlığa hiç gerek yok, bakın Doris 90 yaşında ne yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 11:26

İçimizde kara sızılar var bugünlerde. Hava pırıl pırıl olsa bile, yüreklerimizin üzerinde yüklü bulutlar. Hüzün, öfke, çaresizlik iliklerimize işliyor aldığımız acı haberlerle. Sağlıklıyız ama, tanımlayamadığımız bir rahatsızlığımız var. Parmağımızı kıpırdatacak halimiz yok sanki. Şehitlerimiz, dinmeyecekmiş gibi gelen savaşlar, bize özgüymüş gibi kemikleşen uzlaşmazlıklar, çevremizde olan biten, Somali'den bize, dünyaya kocaman ve soran gözleriyle bakan çocuklar...

Haberin Devamı

Bir müzmin hüzün Anadolu topraklarında. Çoğumuz yorgunuz. Nedeni sorulsa, bilmiyoruz. Ama yorgunuz.

Genciz, yalnız değil, kalabalığız, yaşama sevincimiz hep cebimizde yine de nedensiz yorgun gibiyiz.

İşte memleketten ve dünyanın dört yanından her türlü olumsuz haberin yağdığı şu günlerde, dünyanın taa ötesinden minicik bir haber geldi. Çoğumuz bu minicik haberi görmedi bile. Oysa ışıl ışıl, yorgun bedenlere can suyu gibi.

Anlatalım...

Gerçek adı Doris Mary Ann Kappelhoff. Fakat onu kimse bu ismiyle tanımıyor.

3 Nisan 1922'de ABD'nin Cincinnati kentinde doğdu. 1938 yılında bir trafik kazası geçirince planladığı yaşamı tümüyle değişti. En sevdiği şeyi yapamayacak, artık dans edemeyecekti. Bu durumu çabuk atlattı ve "Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Sonra, sonrası müzikholler, büyük orkestralar. Şimdi, o hep gülen yüzünü tarif etsem, hemen izlediğiniz en az bir filmi mutlaka gelecektir gözünüzün önüne. Ama biraz sabır, neden bu karamsar günlerde bedene can suyu gibi bir haber olduğu iddiamızın sürprizi kaçmasın.

1948'e kadar müzik, yaşamının bir numaralı uğraşısı. Ve ardından dünyanın onu tanıma fırsatı, beyazperde... Doris Mary Ann Kappelhoff, Warner Bros ile anlaşıyor. Ünlü isimlerin yönettiği, ünlü jönlerle başrolleri paylaştığı iz bırakan birçok film, o filmlerde söylediği; örneğin, Alfred Hitchcock'un "The Who Knew Too Much" filminde seslendirdiği "Que Sera Sera" adlı şarkıdaki unutulmaz yorumu gibi.

Doris'in yaşamı çok renkli ve hayli uzun. Say say bitmez. Kariyerinde bir Oscar adaylığı, 24 de ödülü var. Peki bizi ne ilgilendirir?

İlgilendirir. Yani belki ilgilendirir.

Çünkü, anketlerde gençlerinin bile yarın endişesi yaşadığı, kadınların eşleri tarafından dövüldüğü, erkeklerin hayatın dişlileri arasında ezildiği, çocukların sınav, not başarısı peşinde koşturulduğu, tahammülsüzlüğün tırmandığı günler için çok aydınlatıcı bir durumu var 1922 doğumlu Cincinnatili Doris'in.

O Doris, çoğunuzun çoktan tahmin ettiği gibi ünlü müzik insanı, oyuncu ve hayvan hakları savunucusu Doris Day'den başkası değil. Yaşı, ömür merdiveninin 90'lı basamaklarında.

Haberin Devamı

O Doris Day, bu günlerde ne yapıyor biliyor musunuz? (Hayır ölmedi, yaşıyor...) Yeniden müzik yaşamına dönüyor ve 90 yaşında YENİ BİR ALBÜM çıkarıyor...

Dünyadaki onca yoksulluğa, onca acıya, onca haksızlığa, umutsuzluğa, yılgınlığa inat, kalbindeki yaşama sevincini ve umudu dünyalılarla paylaşmak için "My Heart" albümünü çıkarıyor.

Albüm önümüzdeki ay ABD'de piyasada olacak. Parmağını kıpırdatamayacak kadar halsiz olanlara duyurulur.

CINCINNATI'LI DORİS / Foto Galeri 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!