Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

Güncelleme Tarihi:

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 07:00

Depremler, Hatay’ın merkezi ve ilçelerinde büyük yıkıma neden oldu. Onlarca bina yıkıldı, çok sayıda kişi göçük altında kaldı. Yollarda büyük yarıklar oluştu.

Haberin Devamı

Deprem nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde çok sayıda bina yıkılırken bir çoğu da hasar gördü. Kentte deprem dolayısıyla devlet hastanelerinin yanı sıra çok sayıda kamu kurumu da zarar gördü. Deprem, bölgedeki altyapı ile birlikte iletişim ve enerji hatlarına da zarar verdi. Yollardaki göçükler nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken telefonla iletişim kurmak da oldukça güçleşti.

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

Günün ağarmasıyla birlikte depremin boyutunun gözler önüne serildiği şehirde vatandaşlar ve tüm ekipler seferber edilirken bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına da devam ediliyor. Çalışmalara askeri personel de destek veriyor. 

Haberin Devamı

Öte yandan Dörtyol ilçesinde kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce park, pazar yeri ve okul bahçelerinde bekleyen vatandaşlara çorba dağıtımı yapılıyor. İlçede 6 binanın yıkıldığı bildirildi.

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şehirde büyük bir sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Hatay’da büyük sıkıntı var. Evinden çıkabilen arkadaşlarımız iş makineleri ve itfaiye araçlarıyla ellerinden geleni yapıyorlar. Hızlı kurtarmaya çalışabileceklerimizi kurtarıyoruz. Hepsine yetişmemiz mümkün değil. Bir an önce tüm Türkiye’den destek bekliyoruz. Büyük bir afet yaşıyoruz. 7.6’lık bir deprem daha oldu. Önceki kadar olmasa da bayağı sürdü. Artçılar hiç durmadı. Devlet Hastanesi, idari binamız yıkıldı. İlk belediye binamızda ağır hasar var. Meclisimiz yok oldu. Konak yok oldu. Gerçekten de çok büyük bir yıkım var” ifadelerini kullandı.

Gece geç saatlerde de TV’lere bağlanan Savaş “Bu belediyenin altından kalkamayacağı bir felaket. Hızlı bir şekilde arama kurtarma ekiplerine ihtiyacımız var. Şu anda dışarısı 2-3 derece. Yağmur yağıyor. İnsanlar ısı kaybından hayatını kaybedebilir” diye konuştu.

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

Haberin Devamı

 Hatay’da binalar çökerken araçlar da enkaz altında kaldı.

ŞEHİR ENKAZA DÖNDÜ

Depremin ardından Antakya’da Devlet Hastanesi yıkıldı, çok sayıda bina enkaza dönüştü. Yaşanan şiddetli sarsıntıların büyük bir yıkıma yol açtığı kentte, 600 Konutlar bölgesinde sıralı binaların çoğu yıkıldı. Yollarda da çatlaklar oluştu. Bazı vatandaşların enkaz alanlarının ortasında kalan halı saha gibi spor tesislerine sığındığı görüldü.

Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım etti. Depremin yerle bir ettiği yerlerden biri de Hatay’ın Güzelburç Mahallesi oldu. Güzelburç Mahallesi’nde onlarca bina yıkıldı. Mahallede yaşayanlar can havliyle kendilerini moloz yığınlarından kurtarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Saatler geçtikçe umutlar azalırken şehirde geceyarısından sonra dahi hala yardım ekiplerinin ulaşmadığı binalar olduğu iddia
edildi.

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Latin Katolik Kilisesi de depremde yıkıldı.

LİMANDA YANGIN CIKTI

Öte yandan  İskenderun Limanı’ndaki konteynerlerden biri deprem sırasında devrilerek alev aldı. Dumanların fark edilmesi üzerine çıkan yangına liman ve belediye itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevlerin metrelerce yükseğe çıktığı görüldü.

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde öğrenci pansiyonu olarak kullanılan 5 katlı Alice Tesisleri de yıkıldı. Pansiyonun boş olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

HATAY HAVA DURUMU

EN DÜŞÜK 5 EN YÜKSEK 10: YAĞMUR YARIN BİTECEK

Bugün sabah saatlerinde yağmur var, sonraki günlerde yağış yok. Hafta sonu yağışlı. Bugün en düşük sıcaklık 5, en yüksek sıcaklık 10, çarşamba en düşük sıcaklık 0, en yüksek sıcaklık 9, perşembe ise en düşük sıcaklık -2, en yüksek sıcaklık 10 derece.

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

PİSTTE YARIKLAR OLUŞTU: HAVALİMANI KAPALI

Deprem nedeniyle pistlerinde hasar ve yarıklar oluşan Hatay Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Deprem nedeniyle İskenderun’da da çok sayıda bina yıkılırken, birçoğu da hasar gördü. Deprem kentteki limanları da vurdu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, limanın denize yakın bölümünde betonların çatladığı ve kullanılamaz hale geldiği görülürken, konteynerlerin de zarar gördüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Yıktı geçti: Yollar yarıldı binalar çöktü

Hatay’ın merkezinde de bir binada mahsur kalan üniversite öğrencisi Kader isimli genç ailesinin çabasıyla bulunduğu yerden 16 saat sonra çıkartıldı.

HEMŞİRE VE HASTALAR KURTARILDI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde zarar gören İskenderun Devlet Hastanesi’nde mahsur kalan hemşire ve hasta yakınları kurtarıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremleri en çok hisseden illerden biri de Hatay oldu. Depremde İskenderun ilçesindeki Devlet Hastanesi de zarar gördü.

MAHSUR KALDILAR

Hastanede sağlık görevlileri hastalar ve hasta yakınları  mahsur kaldı. AFAD ve itfaiye ekipleri, sağlık görevlileri ve hastaları kurtarmak için seferber oldu. Ekipler, Yoğun Bakım Paliyatif Servisi’nde yatan hastayı enkazdan sağ olarak çıkardı. Ayrıca hastanede görevli hemşire de ekipler tarafından kurtarıldı.  (İHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!