YHT test sürüşünde kaza yaptı

Güncelleme Tarihi:

YHT test sürüşünde kaza yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:12

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında Köseköy-Gebze kesimindeki hatta deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treni, ray bakım makinesine arkadan çarptı. TCDD'den yapılan açıklamada, kazanın hızlı tren hattında değil konvansiyonel hatta meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Dilovası Diliskele Tüneli mevkisinde deneme sürüşü yapan ve üzerinde "test treni" yazan Piri Reis adlı tren, henüz belirlenemeyen bir nedenle ray bakım makinesine arkadan çarptı. Kazada, tren ve bakım makinesinde hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ve demiryolları ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Ekipler, iş makineleriyle hasar gören vagon ve ray bakım aracını kaldırmak için çalışma başlattı.

Daha önce 5 Temmuz'da açılacağı belirtilen YHT'nin son yapılan açıklamaya göre 11 Temmuz’da seferlere başlayacağı söylenmişti.

Haberin Devamı

TCDD'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treninin ray taşlama aracına arkadan çarptığı kazanın, hızlı tren hattında değil konvansiyonel hatta meydana geldiği, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

TCDD'den yapılan açıklamada, bazı gazetelerin internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan haberlerde iddia edildiği gibi, "Piri Reis" test trenin devrilmediği ifade edildi.

Trenin, Gebze-Tavşancıl arasındaki test esnasında, yüklenici firma sorumluluğunda bulunan ve o sırada hatta olmaması gereken ray taşlama aracına arkadan vurduğu aktarılan açıklamada, "Ray taşlama aracı yoldan tahliye edilmektedir. Olay hızlı tren hattında değil konvansiyonel hatta meydana gelmiş olup, ölü ve yaralı bulunmamaktadır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!