Yüksek Hızlı Tren haberleri sayfasında Yüksek Hızlı Tren hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3086 Yüksek Hızlı Tren haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Yüksek Hızlı Tren ile seyahatte rekor artış yaşandı. Marmaray sadece bir günde 712 binden fazla yolcu ağırladı. Başkentray’da ara tatil sebebiyle günlük yolcu sayısı 58 binden artarak 78’bine ulaştı" dedi.
#Yüksek Hızlı TrenUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziantep ve Mardin'deki kazalara ilişkin, "Bu kazalar, yol kusurundan kaynaklı kazalar değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte" dedi.
#Bakan KaraismailoğluTCDD'de yüksek hızlı tren yolculuklarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Konya gibi şehirlere seyahat etmek isteyen vatandaşlar, yeni biletlerin ne zaman satışa sunulacağını merakla araştırıyor. Peki, TCDD hızlı tren biletleri ne zaman satışa açılıyor?
#TCDDUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramında Yüksek Hızlı Tren hatlarında 11 bin 838; ana hat ve bölgesel trenlerde 39 bin 800 olmak üzere yolcu kapasitesinin 51 bin 638 kişi artırıldığını duyurdu. 6-15 Temmuz tarihlerini kapsayan 10 günlük sürede ilave seferlere ilişkin bilet satışları bugünden (Perşembe) itibaren başlayacak.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığıİzmir ile Ankara’yı birbirine bağlayacak Yüksek Hızlı Tren projesine İngilizlerden sürpriz kredi geldi. İngiltere, projeye 2.1 milyar Euro kredi sağlayacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, kredinin Türkiye’ye güvenin göstergesi olduğunu belirtirken, projenin krediyle hızlanacağını söyledi.
#Yüksek Hızlı TrenAnkara'da 13 Aralık 2018'de meydana gelen, 9 kişinin öldüğü, 107 kişinin de yaralandığı Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, kaza tarihinde TCDD genel müdür yardımcısı olan İsmail Çağlar, tanık olarak dinlendi. Çağlar, hattın sinyalizasyon tamamlanmadan trafiğe açılmasıyla ilgili yapılan risk analizi konusunda bilgisi olmadığını söyledi.
#TCDDTuzla'da Yüksek Hızlı Tren ile karşı yönden gelen tren aynı rayda kafa kafaya geldi. Trenler son anda dururken büyük bir kazanın önüne geçildi. TCDD'den yapılan açıklamada, "Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA treni Tuzla Tersane İstasyonu'nda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulundu. Seferler kısa sürede başlayacaktır" denildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 7 yolcunun hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
#TuzlaKonya- Karaman Yüksek Hızlı Tren projesinde test sürüşleri yarın başlayacak ve 3 hafta boyunca sürecek. Proje Konya, Karaman ve Niğde'yi birbirine bağlayacak. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi de 35 dakikaya düşecek.
#Konya- Karaman Yüksek Hızlı Tren HattıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, demir yolunda yapılan 'Erişilebilir Ulaşım' çalışmaları ile 2023 yılının başından bugüne kadar yüksek hızlı tren ve ana hat trenlerinde 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcunun seyahat ettiğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Temin çalışmaları devam eden Milli Tren Projesi ve yeni imal edilecek araçlar engelli yolcuların erişimine uygun olarak projelendirildi.' ifadeleri kullanıldı.
#Ulaştırma Ve Altyapı BakanlığıSabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan ikinci pist hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Havalimanındaki ikinci pist bitti. Bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın müsait olduğu bir programla resmi açılışını inşallah yapacağız" dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Yüksek Hızlı Tren ile seyahatte rekor artış yaşandı. Marmaray sadece bir günde 712 binden fazla yolcu ağırladı. Başkentray’da ara tatil sebebiyle günlük yolcu sayısı 58 binden artarak 78’bine ulaştı" dedi.
#Yüksek Hızlı TrenUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çorum’da İskilip Devlet Yolunu hizmete açtı, ardından dreksiyon başına geçti, yolun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Uraloğlu, açılış töreninde ise Çorumluların merakla beklediği açıklamayı yaparak “Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarına inşallah 2024’te başlıyoruz” müjdesini vererek “Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek” dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa Çevreyolu Demirtaş OSB Kavşağının hizmete girmesiyle sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin daha hızlı, güvenli ve kısa sürede ulaştırılmasıyla zaman kayıplarının önüne geçildiğini belirterek, “Kavşağımız sayesinde zamandan 137 milyon TL, akaryakıttan 13 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 150 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Karbon salınımını da yıllık 2 bin 550 ton azaltacağız” dedi.
#Bakan UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin Türkiye nüfusunun yüzde 35'inin yaşadığı 11 ilde doğrudan, 9 ile de bölgesel ve otobüs bağlantısıyla hizmet verdiğini belirterek, “Yüksek hızlı trenlerimizle bu zamana kadar taşınan yolcu sayımız 80 milyona yaklaştı. Şu ana kadar 79 milyon 581 bin vatandaşımıza hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sunduk.” dedi.
#YHTUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 gb'lik internetle ilgili olarak “Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak” dedi.
#Abdulkadir UraloğluMersin'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2003 yılı öncesinde 6 bin 101 kilometre bölünmüş yolumuz vardı. Şu anda Türkiye, tam 29 bin 105 kilometre bölünmüş yol üzerinde seyahat ediyor. 5 kata yakın bir artıştan söz ediyoruz" dedi.
#Bakan UraloğluİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mart ayında yapılacak yerel seçimleri için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Melih Aydın'ı aday gösterdiklerini açıkladı. Akşener, yerel seçimlere ittifak yapmadan gireceklerini yineleyerek, "İttifak sisteminin başarılı olmadığını gördük" dedi.
#Meral AkşenerUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demiryolu ve kara yolu ulaşımını sağlayacak Zengezur Koridoru bağlantısının tüm Türk dünyasını birbirine bağlayacağını belirterek, “Bir an önce bitirilmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi’nin imzalarını da dün attık. Özellikle Kafkasya'daki normalleşme için de hayati önem taşımaktadır” dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demiryolu ve kara yolu ulaşımını sağlayacak Zengezur Koridoru bağlantısının tüm Türk dünyasını birbirine bağlayacağını belirterek, “Bir an önce bitirilmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi’nin imzalarını da dün attık. Özellikle Kafkasya'daki normalleşme için de hayati önem taşımaktadır” dedi.
#Bakan UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demiryolları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, 2003-2023 yıllarında ülkede demir yollarında ciddi yatırımlar, iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleri gerçekleştirdiklerinin altın çizerek, "Son 21 yılda demir yollarına yaklaşık 880 milyar lira yatırım yaptık. Demir yollarımızın tamamını elden geçirdik ve yeniledik" dedi.
#TCDDKörfez sermayesi Türkiye’nin çılgın projelerini yakın markaja aldı. Ulaştırma projelerine hisse alımı yoluyla ortak olmak üzere görüşmeler yürüten Körfez merkezli şirketlerin özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Çanakkale Otoyolu ile ilgilendiği belirtiliyor. Yatırımcıların ayrıca bazı limanlarla ilgili de görüşmeler yürüttüğü ifade ediliyor.
#KörfezUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Uraloğlu Kanal İstanbul Projesi için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, 'Boğaz iki yönlü gemi trafiği için çok emniyetli değil. Mühendislik hesabı bu, ihtiyaç var.' dedi. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili olarak Bakan Uraloğlu, ‘Ankara-İstanbul arası 80 dakika olacak. Haydarpaşa’ya kadar gelecek. Yapımına başlanması ile 5 yıl içinde bitecek.’ ifadelerini kullandı.
#Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı