YeÅŸilçam ünlüleri reyting kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 00:00

Yüzlerce filme imza atan Yeşilçam'ın efsane oyuncuları, beyazcamda tutunamıyor. Türkan Şoray, Kadir İnanır, Tarık Akan gibi starların rol aldığı diziler düşük reyting oranları yüzünden ekrandan kaldırıldı.

Haberin Devamı

 

Zaman Gazetesi'nde dün yayımlanan "Yeşilçam'ın starları reytinge yenik düştü" başlıklı haber bir dönem Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncuların beyazcamdaki reyting oranlarının düştüğünü gösteriyor. Bazı yapımcılar, izleyicinin ekranda yeni yüzler aradığını söylerken, oyuncular ise emeklerinin reyting yüzünden heba olmasından yakınıyor. Televizyonun hoyratça kullandığı isimler ise saymakla bitmiyor.

Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı
Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı
Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı

Bunun son örneği 'Ah İstanbul' (atv) adlı dizi ile ekrana dönen Tarık Akan oldu. Sibel Can ile birlikte kamera karşısına geçen Akan'ın dizisi, sadece 11 hafta ekranda kalabildi. 'Azap Yolu'nda (atv) istenilen reytingi alamayan Kadir İnanır da beyazcamdan umduğunu bulamayan ünlülerden. Oyuncunun bir diğer dizisi 'İyi ki Varsın' da (Show TV) geçtiğimiz haftalarda ekrana veda etmişti. Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray da 'Cemile'de (Show TV) Bulut Aras ile çıktığı ekran yolculuğunu yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. TRT'de Hülya Koçyiğit'in bir taksi şoförünü canlandırdığı 'Sular Durulmuyor' dizisi de beklenen ilgiyi görmemiş ve ekrana veda etmişti. Usta oyuncunun geçtiğimiz haftalarda atv'de sunduğu "Hülya Koçyiğit'le Var mısınız?" adlı program da reyting almadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

Haberin Devamı

Â

Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı
Â
Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı
Â
Yeşilçam ünlüleri reyting kurbanı
 

Türk sinemasının bir başka usta oyuncusu Fatma Girik de son dönemin reyting mağdurlarından. 'Hasret' (Show TV) dizisinde kamera karşısına geçen oyuncu, ekranda sadece 8 hafta kalabildi. Girik'in Star TV'de sunduğu "Fato İle Yeni Bir Hayat" adlı yardım programı da beklenen izlenme oranına ulaşamayınca sessiz sedasız ekrandan ayrıldı. Müjde Ar'ın üç çocuklu bir anneyi oynadığı 'Kuş Dili' (atv) de büyük umutlarla ekrana gelen, ancak daha sonra yayından kaldırılan bir diğer yapım.

Haberin Devamı

İzleyici yeni yüzler istiyor

/images/100/0x0/55ea0e4bf018fbb8f8681171
Osman Yağmurdereli (Yapımcı):

"İzleyici değişiklik istiyor. Dikkat ederseniz yapılan dizilerde ve programlarda yeni bir şey yok. Fatma Girik bundan 10-15 sene evvel ne yapmışsa, aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Oysa Türkiye oraları çok aştı. İzleyici yeni yüzler istiyor. Sürekli dizi değiştiren sanatçı istemiyor. Oyuncular para kazanmayı ön planda tuttukları müddetçe, bu tarz darbeleri yiyeceklerdir. Biraz yüzlerini dinlendirecekler, biraz aranacaklar; yer alacakları dizi ya da programlarda seçicilik yapacaklar."

Birol Güven (Yapımcı):

"İzleyici yeni yüzler de arıyor olabilir, ancak daha

/images/100/0x0/55ea0e4bf018fbb8f8681173
önemlisi bir projenin başarılı olması için birçok faktörün uyum içinde bir arada olması gerekir. Çünkü büyük oyuncular tek başına, çok bir şey ifade etmiyor. Projenin ve diğer unsurların da çok iyi olması lazım. Büyük oyuncularda bunlara pek önem verilmiyor ve 'nasıl olsa tanınmış bir yüz, başarılı oluruz' mantığıyla hareket ediliyor. Senaryo, yönetmen, oyuncular hepsi bir bütündür. Takım olarak düşünmek lazım."

 

/images/100/0x0/55ea0e4bf018fbb8f8681175
Türkan Şoray (Oyuncu):

Haberin Devamı

"Bizim için hoş bir şey değil. Emek veriyorsunuz ve sırf reyting uğruna dizi yayından kaldırılıyor. Kaldırılan dizilere ben çok üzülüyorum. Oradaki oyunculara, orada emek verenlere, gerçekten herkes büyük bir umutla bağlanıyor ve birden 'bitti' deniyor. Bunu anlamak güç."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!