Yeni oluşumcular siyasi magazinci

Güncelleme Tarihi:

Yeni oluşumcular siyasi magazinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2002 02:12

DYP Lideri Tansu Çiller, merkez sağ tabanına ‘‘Kırat çatısı altında’’ birleşme çağrısını yinelerken, seçmene yeni maceralardan kaçınması mesajını verdi.

Çiller, TBMM'nin seçim ve siyasi partiler yasalarında değişikliğe olanak tanımadığını vurgularken, ‘‘Gelinen bu noktada, milletin bunu sandıkta yapması gerekiyor. Sandıktan istikrar çıkarmak, yeni maceralardan kaçınarak merkez sağı bütünleştirmeyi en önemli mesele olarak görüyoruz’’ dedi.

Çiller, dün Celal Bayar Köşkü'nde Hacı Bektaş Veli Şenlikleri nedeniyle bir açıklama yaptı. Hacı Bektaş Veli'nin zengin Anadolu kültürünün aydınlık bir parçası olduğuna işaret eden DYP Lideri, ‘‘Bu birlik ve beraberlik Anadolu'nun gücüdür’’ dedi. Gazetecilerin soruları üzerine merkez sağdaki bütünleşme konusunda yeniden açıklamalar yapan Çiller, şöyle devam etti:

‘‘Sandıkta birleşme olacak. Sadece tavanda yapılanlar sürdürülebilir olmaktan uzak oluyor. Gelin birleşme sandıkta olsun. Gelin bu büyük davanın, geçmişi ve kökü ile birlikte Kırat mührünü basalım. Millete buradan çağrıda bulunuyoruz.’’

Çiller
, merkez solu birleştirmek için çaba sarfeden Kemal Derviş ve ‘Yeni Oluşumcular’ın girişimlerini ‘abesle iştigal’ sözleriyle yorumlarken, basına da çağrı yaptı. Çiller, ‘‘Siyaset yerine milletten kopuk gündem oluştu. Sadece siyasetin magazin tarafı ile meşgu olundu. Oysa millet var. Ban basınımızın da bir an önce milletin meselelerine ışık tutacak konuları gündeme getirmelerini bekliyorum’’ dedi.

PERİHAN SAVAŞ, YÖNETİMDE

DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu ile yönetim kurulu üyelerinin milletvekili olmak için istifa etmeleri üzerine Çiller, İstanbul teşkilatını yeniden atadı. Çiller, partide sevilen bir isim olan Seyit Şahin'i İl Başkanlığı'na atadı. Çiller, sinema sanatçısı Perihan Savaş'ı da il yönetim kurulu üyeliğine getirdi. Çiller, diğer üyeliklere ise Semih Öztürk, Ai Çebi, Şeref Keçeli'i getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!