Yeni bir yuvaya, eşe kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir yuvaya, eşe kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 12:24

Konya’da, yeni doğan bebeği kıskandığı için sahibi tarafından barınağa bırakılınca, bunalıma giren ‘Paşa’ adlı colie cinsi köpeğe, aynı cins ‘Lassi’ adlı bir köpeği bulunan Halil Karpuzoğlu sahip çıktı.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne uzman olarak görev yapan Murat Uslu ile eşi Evrim Uslu, çocukları doğduktan sonra ‘Paşa’nın, bebeği kıskanıp huysuzluk yapması üzerine köpeklerini, 15 gün önce Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağına bıraktı. Burada tek başına kafese konulan Paşa, bunalıma girdi. Hiçbir şeyle ilgilenmeyen köpeğin, iştahı da azaldı. Hayvan Barınağı Veterineri Atakan Öztürk, köpeğin evde gördüğü ilgiyi barınakta göremediği için bunalıma girdiğini, eğer iyi bir bakıcı tarafından alınmazsa ölebileceğini açıkladı. Paşa'yla ilgili haber bir süre önce gazetelerde de yayınlandı.

Gazetede okuduğu haberden etkilenen Halil Karpuzoğlu, ‘Paşa’yı sahiplenmek için barınağa başvurdu. ‘Lassi’ adlı aynı cins dişi köpeği olan Karpuzoğlu, ‘Paşa’ya da sahip çıktı.

Yeni bir eve, sahibe ve arkadaşa kavuşan ‘Paşa’, barınakta girdiği bunalımdan kurtulup, Karpuzoğlu'nun çocukları Rümeysa, Talha ve köpekleri ‘Lassi’ ile birlikte oynamaya başladı.

Paşa’yı sahiplenen Halil Karpuzoğlu, çok kısa zamanda Paşa’nın eski sağlığına kavuşacağını belirterek, “Barınaktan getirdiğimizde durumu çok kötüydü. Saldırgan bir hayvandı. Bu cins köpekler insanlara yakın olurlar ama bu anormal derecede yıpranmıştı. 2 gündür burada. Diğer köpeğimizle arkadaşlık kurdu. Artık yanına geldiğimizde bize karşı daha ılımlı davranıyor. Bir hafta içinde kendini toparlar. Bu hayvanlar sevgiye ihtiyaç duyarlar. Bir hatfta içinde eski haline döner” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!