YDS başvuruları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

YDS başvuruları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 14:26

YDS sınavı başvurularına geri sayım başlamış bulunuyor. YDS sınav tarihi ve başvuru tarihi nedir? YDS sınavına kimler katılabilir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

YDS, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılda iki kez uygulanan, katılımcıların yabancı dil seviyelerini değerlendirmek amacı ile gerçekleştirilen merkezi sistemli bir sınavdır.

YDS sınavına kimler katılabilir?

Yüksek lisansa başlayacak kişiler, doçent ve doktora adayları, KPSS’ye girecek olan ve girmeyi hedeflediği kurumun talebi doğrultusunda YDS puanı istenen kişiler, kamu kurumlarında çalışan kişiler, üniversite ya da ön lisans mezunları YDS sınavına katılabilirler.

YDS değerlendirme puanları nedir?

YDS’de yanlış işaretlenen cevapların doğru cevapları götürmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Değerlendirme aşamasında yanlış olan cevaplar hiçbir şekilde hesaplanmamakta, yalnızca doğru cevapların puanları hesaplanmaktadır.

Değerlendirme puanları 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Buna göre;

Haberin Devamı

100 ve 90 puan arasında kalanlar A seviyesi

89 ve 80 puan arasında kalanlar B seviyesi

79 ve 70 puan arasında kalanlar C seviyesi

69 ve 60 puan arasında kalanlar D seviyesi

59 ve 50 puan arasında kalanlar ise E seviyesi sayılmaktadır.

YDS ilkbahar dönemi başvuru tarihi ve sınav tarihi

YDS sınavına dair ilkbahar dönemi sınav başvuruları 03 Şubat 2016 tarihinde başlıyor. Adaylar 13 gün içerisinde başvurularını tamamlayabilirler. 15 Şubat 2016 tarihine kadar sınav ücretlerinin de yatırılması gerekmektedir.

YDS ilkbahar dönemi sınavı 27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. YDS sonbahar dönemi sınavı ise 04 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

YDS sınav ücreti

YDS başvuruları için yalnızca online olarak bilgilerin aktarılması yeterli değildir. Başvuruların tamamlanması için sınav ücretlerinin yatırılması gerekmektedir. Adaylar isteklerine göre ÖSYM sayfasından ödeme yapabilirler.  Ayrıca şubeye giderek de ödeme gerçekleştirilebilir. Sınav ücreti ise 70,00 TL’dir.

YDS sınav sonuçları

Sınava giren kişilere, sınav sonucuna dair sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Ancak ÖSYM resmi sonuç sayfasına T.C.  kimlik numarası ve aday şifresi ile girilerek sınav sonucuna ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!