Yaylaköy'de 11 kişi 5 gündür kurtarılmayı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yaylaköyde 11 kişi 5 gündür kurtarılmayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 15:08

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne 56 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylaköy'e av için çıkan köylüler ve ABD'li bir işadamından oluşan 11 kişilik bir ekip, 5 gündür mahsur... Köy muhtarı acil yardım çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Köy Muhtarı Naci Aydın ve Av Rehberi Rıza Gözlük, YABAN TV'ye ulaşarak elektriklerinin kesildiğini ve yiyeceğin bitmek üzere olduğunu söyledi.

 

Bu gelişmeler üzerine mahsur kalanların arasında bulunan Mustafa Kuru'nun hurriyet.com.tr'ye anlattıkları durumun vahametini ortaya koyuyor.


"Mahsur kalan 11 kişi ısınmak için odun yakıyor ama o da bitmek üzere...

Köyde tek bir telefon hattı çalışıyor ama o da kesilirse tüm iletişim kopacak"

Haritayı büyütmek için üzerine tıklayın

11 KİŞİ KURTARILMAYI BEKLİYOR 

Haberin Devamı

Acil yardım çağrısında bulunan Muhtar Naci Aydın şunları söyledi:  ''Herkes köyden indi, biz de tam inecektik ki, çığ düştü. Canımızı zor kurtardık. Köye sığındık. 11 kişi birarada yaşıyoruz.

Yiyeceğimiz bitmek üzere. Son olarak 2 paket makarnamız kaldı. Elektriklerimiz 5 gündür kesik. Eldeki odunları yakarak ısınıyoruz. Ama odun da bitmek üzere.Arabalar karın altında kaldı. İlçeye haber verdik. Bir iş makinası geldi ama o da yolu açamadı. Parçası kırıldı çalışamıyor. Aramızda bir de yaşlı kadın, bir de Amerikalı misafir var. Kendimiz inelim buradan dedik ama inmenin imkanı yok. Elektrik direkleri bile karın altında kaldı. Ben hayatımda böyle kar görmedim. Durumumuz gittikçe kötüye gidiyor. Acil yardım istiyoruz.''

 

YİYECEK BİTMEK ÜZERE

Av rehberi Rıza Gözlük de ''Yabancı misafirlerimizle buraya 11 gün önce ava geldik. 2000 metredeyiz. Aramızda bir de Amerikalı işadamı Joe Crowley var.

Vadiye 2 çığ birden düşmüş. Arazi araçlarımız karın altında kaldı. Ulaşabildiğimiz herkesi arıyoruz. Tek telefon hattından yardım istiyoruz. Köy muhtarının evine sığındık. 15 metrelik bir alanda 11 kişi birarada yaşamaya çalışıyoruz. Yiyeceğimiz bitmek üzere... Burada kaderimize terkedilmiş biçimde bekliyoruz. Buraya kepçe gönderildi ama makinanın parçası kırıldı, yoluaçamadı. Umudumuz bitmek üzere.''

 

Haberin Devamı

İşte mahsur kalanların isimleri:


Yunus Yıldırım

Naci Yıldırım

Naci Aydın (Muhtar)

Rıza Gözlük (Av rehberi)

Mustafa Kuru

Muammer Nişancı

Joe Crowley

Ömer Kabil

Abdullah Erzurum

Meryem Yıldırım

Güven Arslan

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

 

Rize’de meydana gelen olayla ilgili Çamlıhemşin Kaymakamlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Olaydan hemen sonra kurtarma kurtarma ekipleri ve bir iş makinesi gönderildi. Ancak o araç yetersiz kaldı.  Bunun üzerine daha büyük ve sayıca fazla iş makineleri olay yerine sevk edildi.

 

Çalışmalar devam ediyor. Bu akşam yada yarın sabaha kadar köye ulaşacağız”

 

TÜRKİYE’YE ZİYARET İÇİN GELMİŞ

 

Mahsur kalanların arasında bulunan 69 yaşındaki ABD vatandaşı Joe Crowley hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulundu:

“ABD’de müteahhitlik yapıyorum. Türkiye’ye arkadaşlarımı ziyarete geldim. 5-6 gündür olduğumuz yerdeyiz ve yardım bekliyoruz.

ABD’li yetkililer ve konsoloslukla konuşma fırsatım olmadı. Buradaki insanlar ellerinden geleni yapıyor, kendimi tehdit altında hissetmiyorum”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!