Yavuz'a ‘tokat’ soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Yavuza ‘tokat’ soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2002 01:57

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz hakkında, savcılık soruşturma açtı. Bar çıkışı gazeteci tokatlayan Yavuz ve kimliği belirlenemeyen arkadaşı için, ‘ölümle tehdit ve darp’tan dava açılabilecek.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz hakkında Ortaköy'deki bir bardan kız arkadaşıyla çıkarken kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına karşı giriştiği saldırı sonucu soruşturma açıldı. Yavuz Yılmaz ile saldırıda kendisine yardımcı olan arkadaşının da tüm aramalara rağmen bulunamadığı, ifadelerinin alınamadığı belirtildi. Yılmaz ve kimliği tespit edilemeyen arkadaşı hakkında TCK 191/1 ve 456/4 maddeleri gereğince 'ölümle tehdit ve darp' suçlarından 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ortaköy Karakol Amiri Bahattin Küçük tarafından hazırlanan ve gönderilen olay tutanağında, saldırıya maruz kalan Show TV muhabiri Selim Genç, kameraman Hakan Yeşildağ ile Milliyet Gazetesi magazin muhabiri Deniz Altuntaş'ın ifadeleri yer alıyor. Olay tutanağında Ortaköy'deki Reina Bar'ın önünde görüntü alma konusunda Yavuz Yılmaz ve kimliği belirlenemeyen bir kişiyle, şikayetçiler Selim Genç, Hakan Yeşildağ ve Deniz Altuntaş arasında tartışma çıktığı, Yılmaz'ın da basın mensuplarını darp ederek ölümle tehdit ettiği öne sürüldü. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren Yılmaz ve arkadaşının olay yerinden hemen ayrıldıkları iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Uludüz tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde şikayetçiler Selim Genç, Hakan Yeşildağ, Deniz Altuntaş ile Yavuz Yılmaz ve kimliği belirlenemeyen arkadaşının ifadelerinin alınacağı bildirildi. Şikayetçi olan gazetecilerle, Yavuz Yılmaz ile arkadaşının İstanbul Adliyesi'ne getirilerek ifadelerini vermeleri bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!