Yatçıların liman isyanı

Güncelleme Tarihi:

Yatçıların liman isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2008 17:01

ULAŞTIRMA Bakanlığı'nın açtığı 450 yat kapasiteli Sığacık Limanı ihalesini kazanarak 24 yıllık işleme hakkını yap-işlet-devret yöntemiyle alan firmanın inşaata başlayabilmesi için bölgeyi tel örgülerle çevirmesi, limandaki 160 teknenin çıkmasını istemesi, yatçıları zor durumda bıraktı.

Bazı yat sahipleri bugün öğle saatlerinde Sığacık Limanı'nda toplandı. Yat sahipleri ihalenin ardından zor durumda kaldıklarını belirtti. İhaleyi alan Kolin İnşaat yetkililerine ve İzmir Valiliği'ne seslenen yatçılar adına açıklama yapan yat sahibi Can Karagöz şunları söyledi:

“İnşaat süresince ya bize yer gösterilsin ya da kira alınsın. Hepimizin evleri bu bölgede ve 10- 12 yıldır Sığacık Limanı'nı kullanıyoruz. Liman inşaatının tamamlanmasından sonra da burasının müşterileri olacağız. 160 tekne sahibi topladığımız imzaları Seferihisar Kaymakamlığı'na vereceğiz. Biz inşaat firması yetkilileriyle anlaşmak için her yolu deniyoruz ama bir türlü onlardan bu yaklaşımı görmedik. Şimdi dava açmayı düşünüyoruz.”

Doğma büyüme Sığacıklı balıkçı Hasan Başak (61), 30 yıldır ailesiyle beraber denizde yaşadığını, limandan çıkarılmak istenmesinin kendisi için ölüm demek olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından yat sahipleri limandan ayrıldı.

Bu arada, İzmir Valiliği'nin konuyla ilgili olarak Seferihisar Kaymakamlığı'a gönderdiği yazıda, limandaki yatların dışarıya çıkarılıp, bir an önce inşaatın başlamasına uygun hale getirilmesini istediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!