Yatakçı, binbaşı

Güncelleme Tarihi:

Yatakçı, binbaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Akın Birdal'a düzenlenen suikastı planlayıp, silahları temin eden Semih Tufan Gülaltay'ın, emekli Jandarma Binbaşı Namık Zihni Ozansoy'un Kozyatağı'ndaki evinde saklandığı belirlendi. Gözaltına alınan emekli Binbaşı'nın daireyi 2 yıl önce kiraladığı ve sürekli silahlı gezdiği öğrenildi.

İHD Genel başkanı Akın Birdal'a düzenlenen suikast girişimini planlayıp silahları temin ettiği, eylemi finanse ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Semih Tufan Gülaltay'ın günlerdir emekli Binbaşı Namık Zihni Ozansoy'un Kozyatağı'ndaki evinde saklandığı belirlendi. Ev sahibi emekli Jandarma Binbaşı Ozansoy da gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçen hafta yakalanıp, Cumartesi günü çıkarıldıkları DGM Savcılığı tarafından serbest bırakılan adamlarının takibi sonucu Semih Tufan Gülaltay'ın Kozyatağı İnönü Caddesi, Akasya Sokak 14 numarada bulunan Baltacı Sitesi'nin A Blok 16 numaralı dairesinde saklandığı belirlendi. Evin çevresinde sıkı önlem alan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri önceki gün sabah saatlerinde yaptıkları baskında Semih Tufan Gülaltay'ı yakaladılar. Evde yapılan aramada Gülaltay'a ait bir tabanca ile iki tüfek ele geçirildi. Gülaltay'ın tanınmamak için tipini değiştirdiği ifade edildi.

EV SAHİBİ BİNBAŞI NAMIK

Günlerdir polisten kaçan Semih Tufan Gülaltay'ın saklandığı evin emekli Jandarma Binbaşı Namık Zihni Ozansoy'a ait olduğu belirlendi. Gülaltay'ın bir arkadaşı aracılığıyla bulduğu Ozansoy'un evinde bir haftadır gizlendiği bildirildi.

1991 yılında emekli olduktan sonra yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ın Kurtuluş'ta işlettiği poligonda müdür olarak çalışmaya başlayan, aynı zamanda küçük bir hissesi de bulunan Ozansoy'un daha sonra bu hissesini devrettiği bildirildi. Ozansoy'un, poligonun kapatılmasından sonra işyerinden ayrıldığı öğrenildi.

Emekli binbaşının daireyi yaklaşık 2 yıl önce kiraladığı belirlenirken, apartmanın yöneticisi Hüseyin Aslan, ‘‘Akşamları gelirdi. Renault marka bir arabası vardı. Belinde silah eksik olmazdı’’ diye konuştu. Aslan, Ozansoy'un arada sırada 8-10 yaşlarında bir erkek çocukla geldiğini belirterek, ‘‘Oğlu olduğunu öğrendik. Ancak eşi hiç bu eve gelmedi’’ dedi. Aslan, emekli binbaşının apartmanda kimseyle konuşmadığını, ne iş yaptığını bilmediklerini de belirterek, ‘‘Gazetede çıkan Semih Tufan Gülaltay'ı ise daha önce hiç görmedim. Polisler baskın yaptıktan sonra adamı binadan çıkartılırken gördük’’ dedi. Namık Zihni Ozansoy'un sürekli alışveriş yaptığı Kardeşler Gıda Pazarı'nın sahibi Mahmut Kartal ise ‘‘Binbaşı Namık’’ olarak tanıdığı Ozansoy'un akşamları alışveriş yaptığını belirterek, ‘‘Sadece çerez alırdı. 2-3 ayda bir oğluyla geldiği de olurdu. Son 15 gündür hiç ortalıkta görünmedi’’ dedi. Apartmanda bulunan diğer komşular ise emekli binbaşıyı tanımadıklarını söylediler.

ACAR: GÜLALTAY'I TANIMAM

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen hafta düzenlediği operasyonlar sonucu yakalanan Semih Tufan Gülaltay'ın adamları Cengiz Kördeve (24), Aytaç Zorba (28), Aytaç Dursun (23), Yaşar Terzi (33), Kadir Namlı (28), Celal Kadir Keçecioğlu (30), Hüseyin Çokyiğit (35), Özden Alptekin (30) halen Sakarya Cezaevi'nde tutuklu bulanan Şenol Acar'ı ziyarete gitmek için hazırlık yaparken yakalamıştı. Sanıklar ifadelerinde Gülaltay'ın kardeşi Emre Gülaltay ve Vedat Ateş, Şenol Acar, Vedat Sayan, Nejat Sayan ile birlikte çek-senet tahsilatı yaptıklarını söylemelerine rağmen, halen Sakarya Cezaevi'nde yaralamaya azmettirme suçundan tutuklu bulunan Şenol Acar'ın avukatı, müvekkilinin Gülaltay'ı hiç tanımadığını öne sürdü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!