Yarı fiyatına iPhone’lar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yarı fiyatına iPhone’lar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 00:00

Bir iPhone çılgınlığıdır gidiyor. Aylarca maaşını biriktirip iPhone alanlar bile var. Fakat durun! Çünkü iPhone aşkı artık cüzdan yakmayacak. Yarı fiyatına iPhone’lar yolda

Apple ürünleri ABD’de uygun fiyata satılıyorsa da diğer ülkeler için aynı durum geçerli değil ne yazık ki. Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan Apple ürünlerinin fiyatı epey yüksek. Bu durum, ürünü nispeten yüksek bütçeli kullanıcıların seçimi haline getirdiği için, özellikle gelişmekte olan ülkelerde pazar payı açısından Apple üst sıralarda yer alamıyor.
Ancak firma bu durumu değiştirmeye karar vermiş. Zira gelen bilgilere göre bu ay içinde uygun fiyatlı bir iPhone piyasaya sürülmesi söz konusu. Tahmini ABD fiyatının 299 dolar civarında olması beklenen telefonun en büyük farkı, normalde minimum 16 GB’lik depolama alanının 8 GB’a düşürülmüş olması. Ayrıca iPhone 4’ün göz bebeği olan retina ekranın büyüsüne kapıldıysanız ucuz iPhone, nispeten daha mütevazı ekranıyla sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Fakat bu konuda kesin bir bilgi olmadığını tekrar hatırlatayım.
Uygun fiyatlı iPhone’la ilgili bir diğer haber de anten tasarımının değiştirilmiş olması. Hatırlayacağınız gibi iPhone 4 kullanıcıları anten konusunda epeyce sıkıntı yaşamıştı. Yeni çıkacak uygun fiyatlı iPhone, özellikle kısa vadede akıllı telefon pazarında Apple’ın pazar payını ciddi şekilde artırabilir. Bildiğiniz gibi bu alanda Apple’ın iOS’i ve Google’ın Android’i arasında ciddi bir rekabet var. Diğer yandan kısa vadede Apple’ın çok işine yarasa da uygun fiyatlı iPhone, cihazın ‘statü göstergesi ürün’ konumunu zedeleyebilir.

Bunları yapın:
Cep telefonunuzu satmadan ya da tamire vermeden önce mutlaka fabrika ayarlarına (factory reset) geri döndürün. Böylece telefondaki size ait fotoğraf, video ya da numaralar, yabancı kişilerin eline geçemez. Eğer bu konuda ekstra güvenlik istiyorsanız, fabrika ayarlarına dönüşün de kesin çözüm olmayacağını bilmelisiniz. Öte yandan fabrika ayarlarına döndürdükten sonra telefonunuzun belleğinin tümünü işe yaramaz dosyalarla doldurursanız, bu işe yaramaz dosyalar eski fotoğraf ve videolarınızın üzerine yazılarak size fazladan güvenlik sağlayabilir.

Bunları yapmayın:
Şifrelerinizi, doğum tarihiniz gibi akla ilk gelen sayılardan seçmeyin. Dahası, şifre olarak harf ve rakam kombinasyonları kullanmanızda her zaman fayda var. Ayrıca bilgisayarınızın açılışına da şifre koymayı ihmal etmeyin. Şifre konusunda en sık tekrarlanan hatalardan biri de halka açık mekanlardaki PC’lerden e-posta ya da sosyal ağlara bağlanmaktır. Böyle PC’lerde kötü niyetli kişilerin yüklediği bazı gizli yazılımlarla, kolayca tüm şifreleriniz çalınabilir. Yüzde 100 güvenmediğiniz PC’lerde şifre gerektiren işlemler yapmanın her zaman için riskli olduğunu unutmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!