Yargıtay’a 4 yeni üye

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay’a 4 yeni üye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 07:00

Hâkimler ve Savcılar Genel Kurulu’nca boş bulunan dört Yargıtay üyeliği için dün seçim yapıldı.

Haberin Devamı

HSK, Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili İhsan Kamil Akçadırcı’yı Yargıtay üyeliklerine seçti. Boşalan iki başsavcı ve başsavcıvekillerinin yerine HSK tarafından atama yapılacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yeni üyeleri “Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca Yargıtay üyeliklerine seçilen Hasan Yılmaz, Ahmet Akça, İsmail Uçar, İhsan Kamil Akçadırcı’yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” diyerek tebrik etti.

İHBAR MEKTUBU

HSK’ya, yargıda bazı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları hakkında ihbar mektubu yazan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Uçar da Yargıtay’a üye seçildi. Uçar’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sona erdi. Uçar’ın ihbar dilekçesinde uyuşturucu kaçakçılarının, yasadışı bahisçilerin rüşvetle tahliye edildiği ve haberlere erişim engeli kararlarının para karşılığı verildiği iddiaları yer almıştı. HSK’nın rüşvet soruşturması sürüyor.◊ ANKARA

BAKMADAN GEÇME!