Yargıçlar da dinleniyor

Güncelleme Tarihi:

Yargıçlar da dinleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2009 00:00

Baykal, Muğla’da düzenlenen açıkhava toplantısında yaptığı konuşmada ise AKP hükümetinin yargıya siyaset bulaştırmak istediğini öne sürdü.

Baykal şunları söyledi: "Türkiye’de yargı problemi var. Hakimlerin telefonları dahi dinleniyor. Davalar zamanında tamamlanamıyor. Bir de tüm bu olumsuzluklara karşın yargıya siyaset parmağı girerse, ülkede demokrasiden bahsedilemez. ’Ergenekon savcısıyım’ diyen Başbakan, şimdi yan çiziyor. Bu dava yıkılırsa o da altında kalır. Biz hiçbir davanın önüne takoz koymuyoruz. Adaletin önündeki takozları kaldırmaya çalışıyoruz. Başbakan önce dokunulmazlığı kaldırsın. Dokunulmazlık sadece kürsüde olsun.

Türkiye’nin iki sorunu var. Birisi ekonomik sıkıntı diğeri de yolsuzluklar. Ekonomik sıkıntıların üzerine bir de kriz geldi. Bu hükümet çiftçiyi, esnafı, işçiyi, emekliyi hiçe sayıyor. Ekonomi dibe vururken yolsuzluklar da yükseliyor. Deniz Feneri Derneği’nin dosyaları kapatılmaya çalışılıyor. Almanya bu olayı ’asrın yolsuzluğu’ olarak nitelendirdi. ’Aralarında RTÜK başkanın da bulunduğu 16 kişinin ifadesi alınsın’ dedi. Hiç işlem yapılmadı.

Baykal, dün akşam Star TV Ana Haber Bülteni’ne Bodrum’dan katılarak Uğur Dündar’ın sorularını cevapladı. Mardin’de 44 kişinin öldürüldüğü katliam sonrasında tartışmaya açılan koruculuk sisteminin disiplin altına alınması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf yarışı

Yatağan’da Baykal’a büyük ilgi gösteren kadın partililer fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Kılıçdaroğlu da Yatağan’da çevresini saran partili hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!