'Yaralı' almaya gidenlere roket

Güncelleme Tarihi:

Yaralı almaya gidenlere roket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 22:26

Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’ndeki bir binanın bodrum katında bulunduğu belirtilen yaralıların alınması için dün asker ve polis operasyon düzenledi. Bu sırada evin bulunduğu mahalleden güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı yapıldı. 3 özel harekât polisi ile 2 jandarma uzman çavuş yaralandı.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Cizre’de Cudi Mahallesi Caferi Sıddık Sokak (Bostancı Sokak) 23 numaradaki binanın bodrum katında olduğu belirtilen yaralıları almak için dün özel harekât polisleri ve askerlerce operasyon düzenlendi.

İHA’nın haberine göre Cudi Mahallesi Zeren Sokak’taki bir ikametten teröristlerce roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda, İzmir Polis Özel Harekât kadrosunda görevli E.A., H.Ö., H.Ö. ile Çakırsögüt jandarma kadrosunda görevli Uzman Onbaşı S.K., hafif yaralandı. Hayati tehlikeleri olmayan 3 polis ile 1 uzman çavuş kaldırıldıkları Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kafasına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Çakırsögüt Jandarma Karakolu’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş E.B. ise Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavisinin ardından Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yaralı almaya gidenlere roket

VALİLİK AÇIKLAMASI

Operasyon ve saldırıyla ilgili Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “İlimiz Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına, açılan çukurların kapatılmasına, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılmasına ve bölgede bulunduğu iddia edilen yaralıların varsa alınarak hastaneye sevk edilmesine yönelik yapılan operasyon sırasında, 5 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimiz bölgedeki çalışmaları büyük bir titizlik ile sürdürmektedir.” Valilik, saldırıya ilişkin detaylı açıklama yapmadı.

Yaralı almaya gidenlere roket

SAĞLIKÇILARA İZİN YOK

Bu arada 9 gündür bodrum katında beklediği belirtilen yaralıları alabilmek için Türk Tabipleri Birliği üyesi 9 doktor ile SES (Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası) üyesi 4 sağlık çalışanından oluşan gönüllü grup, İdil’den sonra, Nusaybin yolunda da durduruldu. İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Dr. İncilay Erdoğan, Hürriyet’e şunları söyledi: “Diğer sivil araçların geçişine izin veriliyor. Ancak bizim hem İdil hem de Nusaybin’den girerek Cizre’ye ulaşmamız engelleniyor. Her iki yolda bizi durduran polisler, bu yasağın sadece bizim için geçerli olduğunu söyledi. ‘Talimat var, kesinlikle almayacağız’ diyorlar. Yaralılara ulaşmamızın engellenmesi uluslararası sözleşmelere de aykırı. Bizim teşebbüsümüzden İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın haberi var.”

Haberin Devamı

CİZRE’DEN ÇIKIŞ

ŞIRNAK Cizre, Cudi Mahallesi’nde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıları imha için çalışma yürüten askerler, kontrol ettikleri bir evde 5 kişilik aileye rastladı. Eşi ve iki çocuğunun yanı sıra yaşlı bir akrabasıyla evde mahsur kaldıklarını belirten aile fertlerinden yürüme engelli B.A, güvenlik güçlerinden tahliye edilmelerini istedi. Operasyonun başından beri evde olduklarını ve patlamalar yüzünden binadan çıkamadıklarını anlatan aile, güvenlik güçlerince zırhlı araca alındı. Aile, il merkezindeki akrabalarına götürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!