Yapı Kayıt Belgesi ne zaman verilir? Bakan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kayıt Belgesi ne zaman verilir Bakan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 16:13

Yapı Kayıt Belgesi ne zaman verilir sorusu, imar barışıyla birlikte vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. İmar Barışı kapsamında başvurularını gerçekleştirecek olan binlerce kişi, yapı kayıt belgesinin ne zaman alınabileceğini sorguluyor. İşte, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarında da yer alan yapı kayıt belgesi ne zaman verilir sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Yapı Kayıt Belgesi, imar barışı kapsamında birçok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Yapı Kayıt Belgesi ne zaman verilir sorusuna yanıt arayan birçok vatandaş için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları

YAPI KAYIT BELGESİ NE ZAMAN VERİLİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar Barışı" düzenlemesi kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi'ne ilişkin başvuruların 8 Haziran Cuma günü saat 13.00'de başladığını belirterek, "e-Devlet üzerinden girişini yapan vatandaş kendisine 24 saat içerisinde vermiş olduğu iletişim bilgilerine bir dönüş bekleyecek.

SMS adresine 'evet bilginizi aldık, parayı yatırabilirsiniz' diye bir haber gelecek. Parayı yatırdıktan sonra kendisine 24 saat içerisinde bizim Yapı Kayıt Belgesi aynı yerden verilmiş olacak." dedi.

Haberin Devamı

Müracaatların tarihlerine ilişkin bilgi veren Özhaseki, "Cuma günü saat 13.00 itibarıyla müracaatları almaya başlıyoruz. En son müracaat tarihi de 31 Ekim 2018" dedi.

Yapı Kayıt Belgesi bedelinin nasıl hesaplanacağının da merak konusu olduğunu anlatan Özhaseki, konutlarda yüzde 3, ticari binalarda yüzde 5 oranını belirlediklerini ve yapıların özellikleri ve metrekaresine göre hesaplanacak miktarları anlattı. "200 liradan başlayarak, 2 bin liraya kadar uzanan hatta evinin yapı değerini kendisi neyse işaretleyip bu rakamlarla çarpmış olacak." diyen Özhaseki, bedelin başvuru ardından gelen habere göre yatırılacağı bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!