Yangın sınavı iptal ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Yangın sınavı iptal ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 12:34

TRABZON’un Yeni Mahalle semtinde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun depo kısmında yangın çıktı. Büyük bir zarara neden olmayan yangın nedeniyle okul boşaltıldı ve seviye tespit sınavı iptal edildi.

Okulun alt katında bulunan depo kısmında saklanan eski halılar belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Saat 09.30 sıralarında okul bahçesinde seviye sınavı için toplanan öğrenciler depodan çıkan dumanı fark etti. Öğrencilerin haber vermesi üzerine itfaiyeyi çağıran okul yönetimi bu arada okulu da boşalttırdı. Trabzon Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. Yoğun duman nedeniyle güçlükle yapılan söndürme ve soğutma işlemi sırasında ayağı takılarak düşen itfaiye çavuşu Hüseyin Aliyazıcıoğlu sağ kolundan yaralandı ve Trabzon Numune Hastanesi’ ne kaldırıldı.

İŞTEN ÇIKARILAN HİZMETLİ İTFAİYEYE YOL GÖSTERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nca işlerine son verilmesi nedeniyle hiçbir sözleşmeli hizmetlinin bulunmadığı okulda yangının söndürülmesine işten çıkartılan bir işçi yardımcı oldu. Yangın çıktığını öğrenince hemen okula koşan okulun eski çalışanlarından Ender Kalafat, yoğun duman nedeniyle gidecekleri yeri bulamayan itfaiyecilere, labirent gibi koridorlarda yol gösterdi. Okulun eski hizmetlisi Ender Kalafat, itfaiyecilere yol gösterirken dumandan etkilenerek baygınlık geçirdi. Olay yerindeki ambülansta tedavi altına alındı. Kendine geldikten sonra konuşan ve yangını duyunca okula koştuğunu belirten Ender Kalafat, “Yangın çıktığını duyunca koştum geldim. İtfaiyeciler koridorları bilmiyor. Bizim koridorlar labirent gibidir. Birinin yol göstermesi gerekiyordu” dedi.

Yangınla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan, “Yangın depo kısmında bulunan halılardan başlamış. Yanıcı bir maddenin etkisiyle başladığını söyleyebilirim. Sigara olabilir. Öğrenciler alt kata inip ateş yakmış olabilir. Orada bulunan çöplerden de yangın çıkmış olabilir” diye konuştu.

Okulda çıkan yangının söndürme ve soğutma çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü. Okul cevresinde biriken öğrenciler, polisler ve öğretmenler tarafından evlerine gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!