Yalılara 50 metre kala durdu

Güncelleme Tarihi:

Yalılara 50 metre kala durdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 22:23

UKRAYNA Odessa Limanı’ndan hareket eden Panama bandıralı kuru yük gemisi, dün sabah Boğaz’a girdikten sonra Yeniköy açıklarında fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

Haberin Devamı

Dev gemi Boğaz’da yan dönerek eski Londra Büyükelçisi Rahmi Gümrükçüoğlu’nun eşi Elçin Gümrükçüoğlu, işadamı Necati Aslan ve işadamı Murat Delibalta’nın yaşadığı öğrenilen yalılara 50 metre mesafede karaya oturdu. Büyük bir gürültüyle zemine çarpan gemi Yeniköy’de paniğe neden oldu. Yeniköy esnaflarından Mustafa Acaroğlu olayı şöyle anlattı: “Birden bir çarpma sesi duyduk. Yer sarsıldı, deprem oluyor sandım. Faciadan dönüldü. Geçtiğimiz yıllarda da bir gemi karaya oturmuştu. Çarpmanın etkisiyle yalıların duvarları zarar görmüştü.”

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Saat 08.20’de Panama bayraklı, 189 metre boyundaki, 47.500 ton mısır yüklü Star Harmony adlı gemi, İstanbul Boğazı’nı geçişi esnasında, Yeniköy önlerinde karaya oturarak tehlikeye maruz kalmıştır. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından derhal seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen kurtarma 3 römorkörü ile kıyem 6 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edilmiştir” denildi.

BAKMADAN GEÇME!