Yalçın Bayer'e Sedat Simavi ödülü

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Bayere Sedat Simavi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2001 02:02

TGC'nin (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) düzenlediği ‘Sedat Simavi Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. TGC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazetecilik Ödülü'ne, ‘Küreselleşme Korkusu ve 2001 Krizi’ adlı eseriyle Osman Ulagay ve ‘Yeter Söz Milletin’ başlığıyla ‘okur ilişkileri yazılarıyla’ Yalçın Bayer, Radyo Ödülü'ne ‘Alo Türkiye’nin sesi: Burdur İli' adlı radyo programıyla Ahmet Mortaş, Televizyon Ödülü'ne ‘Halfeti: Suya Dönüşen Topraklar 2000’ adlı televizyon programıyla Kerime Senyücel değer görüldü.

Seçici Kurul Televizyon dalında ‘Eski Dünyanın Son 10 Günü’ adlı haber programı nedeniyle Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu ile ‘Bilim ve Yaşam’ adlı program nedeniyle Erol Eldem ve Alper Tunga Özdemir'i övgüye değer buldu.

Edebiyat Ödülü ‘Cam Kırıkları’ adlı eseriyle Erdal Öz'e, Sosyal Bilimler Ödülü ‘Türkiye’de Ölüm Cezası (1920-2000)' adlı eseriyle Prof. Dr. Mehmet Semih Gemalmaz'a, Fen Bilimleri Ödülü ‘Sonlu Boyutlu Schwinger Bazı, Deforme Olmuş Simetriler, Wigner Fonksiyonu ve Kuantum Fazına Cebirsel Bir Yaklaşım’ adlı eseriyle Doç. Dr. Tuğrul Hakioğlu'na, Sağlık Bilimleri Ödülü ‘Tekharf-Türk Erişkinlerinde Kalp Sağlığı, Risk Profili ve Kalp Hastalığı’ adlı eseriyle Prof Dr. Altan Onat'a verildi. Görsel Sanatlar Ödülü'nü ‘İzmir Resim Heykel Müzesi Heykel Sergisi’ ile Prof. Dr. Rahmi Aksungur ve ‘A Milli Basketbol Takımı’ kazandı.

‘Sedat Simavi Ödülleri’, 11 Aralık'ta Levent İş Kuleleri İş Sanat Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!